E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πρόκληση από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ: "Δεν παραιτούμε, δεν σας λέω τον μισθό μου ούτε υποβάλω πόθεν έσχες..."

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013


Στο στόχαστρο όλων των κομμάτων, ακόμη και της Ν.Δ,  για τον τρόπο που λειτουργεί ως Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. βρέθηκε ο Ανδρέας Γεωργίου, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού της ανεξάρτητης αρχής κατά το πρώτο 5μηνο του 2013.

Συγκεκριμένα άφησαν αιχμές εναντίον του, ελέγχοντας τον, για τη δήλωση τήρησης εμπιστευτικότητας που είχε υποχρεώσει να υπογράψουν οι υπάλληλοι της ΕΛ.ΣΤΑΤ., όσο και για την υπαλληλική σχέση που είχε προηγουμένως ΔΝΤ, ως υπάλληλος του, αλλά για το γεγονός ότι δεν υπέβαλλε δήλωση πόθεν έσχες και ότι έχει εξαιρεθεί από κρατήσεις σε ασφαλιστικούς και υγειονομικούς φορείς. Και πάντως αίσθηση προκάλεσε η άρνηση του να αποκαλύψει το ύψος των αποδοχών του.

Ο κ. Γεωργίου επέμεινε ότι δεν υποχρεούται να υποβάλλει δήλωση πόθεν έσχες ενώ παραδέχθηκε ότι ο ίδιος υπέβαλλε αίτημα για να εξαιρεθεί από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, αίτημα που τελικώς έγινε δεκτό και μίλησε για προσωπικό θέμα που δεν πρέπει να ενδιαφέρει την Επιτροπή. Επίσης, υπεραμύνθηκε της απόφασης του να υποχρεώσει τους υπαλλήλους κατά τον διορισμό τους να υποβάλλουν δήλωση τήρησης εμπιστευτικότητας. «Μόνο επί χούντας γινόταν κάτι τέτοιο» σχολίασε η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Ασημίνα Ξηροτύρη.

Ειδικά για τη σχέση του με το ΔΝΤ, ο κ. Γεωργίου είπε ότι υπέβαλε την παραίτησή του από το ΔΝΤ στις 16/07/2010 και ανέλαβε καθήκοντα στην ΕΛΣΤΑΤ στις 02/08/2010. Είπε ακόμη ότι είχε ζητήσει άδεια άνευ αποδοχών από το ΔΝΤ μέχρι 10/12/2010.

«Τη συνείδηση μου δεν τη βαρύνει τίποτα. Δεν πρόκειται να παραιτηθώ για μια παράνομη ποινική δίωξη» τόνισε ο κ. Γεωργίου αναφορικά με τη τη δικαστική διαδικασία για τα στατιστικά, τονίζοντας ότι ενώ στο παρελθόν τα στατιστικά στοιχεία ήταν σε δεινή θέση, κατά τα τρία χρόνια άσκησης των καθηκόντων του τα δημοσιονομικά στοιχεία έχουν επιτυχία χωρίς προηγούμενο αφού δημοσιεύθηκαν έξι φορές χωρίς καμία επιφύλαξη από τη Eurostat.

Επιπλέον ο Πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής υποστήριξε ότι ο λόγος που η Ελλάδα δεν διασύρεται ανά την υφήλιο για αναξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων, είναι γιατί η ΕΛ.ΣΤΑΤ. υπό την ηγεσία της έχει εφαρμόσει το δίκαιο της Ε.Ε..

newsit

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger