E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Νίκησαν τον ιό του AIDS με μεταμόσχευση μυελού τον οστών

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Η είδηση που αναδημοσιεύει και το BBC και κάνει τον γύρο του κόσμου, γεμίζει αισιοδοξία για άλλη μια νίκη απέναντι στο AIDS. Μια νίκη που ίσως στο μέλλον ανοίξει νέους δρόμους στην καταπολέμηση του ιού.

Όπως αναφέρει η «Διεθνής Κοινότητα για το AIDS», δύο άνδρες ζούσαν με τον HIV στο αίμα τους για περίπου 30 χρόνια με αποτέλεσμα να αποκτήσουν καρκίνο και να αναγκαστούν να υποβληθούν σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών. Οι γιατροί για να τον αντιμετωπίσουν αναγκάστηκαν να τους κάνουν μεταμόσχευση μυελού. Μάλιστα σύμφωνα με το iatropedia.gr, λίγο μετά την μεταμόσχευση ο HIV, είχε εξαφανιστεί από το αίμα τους.

Όμως παρά την απρόσμενη αυτή επιτυχία (τον καρκίνο ήθελαν οι γιατροί να καταπολεμήσουν) η επιστημονική κοινότητα είναι ακόμη συγκρατημένη, διότι αυτό έγινε σε ασθενείς με καρκίνο. Η ομάδα του νοσοκομείου Brigham στις ΗΠΑ που έκανε την μεταμόσχευση τόνισε ότι: «είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για μια θεραπεία, όπως ο ιός θα μπορούσε να επιστρέψει οποιαδήποτε στιγμή». Πάντως οι 2 άνδρες ζουν εδώ και 4 μήνες δίχως να έχουν λάβει κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Ο Dr Timothy Henrich δήλωσε στο BBC ότι τα αποτελέσματα ήταν συναρπαστικά. Αλλά διευκρίνισε: «Εμείς δεν μιλάμε ακόμη για θεραπεία. Είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από τη μόλυνση με HIV, γιατί κρύβει μέσα του, ανθρώπινο DNA. Ο μυελός των οστών είναι το σημείο όπου δημιουργούνται νέα κύτταρα του αίματος και πιστεύουμε ότι είναι μια σημαντική δεξαμενή για τον HIV. Η μεταμόσχευση που έγινε για άλλο λόγο ίσως να ανοίξει νέους δρόμους».


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger