E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αμερικανός θα «σπάει πέτρες» για 15 χρόνια σε φυλακές της Βόρειας Κορέας

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013


Για εχθρικές πράξεις κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ καταδικάστηκε ένας Αμερικανός πολίτης, κορεατικής καταγωγής, ο οποίος θα περάσει τα επόμενα 15 χρόνια σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο τον καταδίκασε σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας για το έγκλημα κατά του κράτους», ανακοίνωσε το πρακτορείο KCNA, χωρίς όμως να προσδιορίζει τις κατηγορίες εναντίον του αμερικανού πολίτη. Ο Πάε Γιουν-χο , του οποίου το όνομα ως Αμερικανός πολίτης είναι Κένεθ Μπάε, συνελήφθη στις 3 Νοεμβρίου του 2012 στο λιμάνι της πόλης Ρασόν στα βορειοανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, ο 44χρονος κορεατικής καταγωγής αμερικανός πολίτης, ήταν επικεφαλής ταξιδιωτικός πράκτορας. Ένας από τους τουρίστες, με τους οποίους συνταξίδεψε την εποχή που συνελήφθη, μετέφερε ένα σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή που περιέχει ευαίσθητα δεδομένα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα Βορειοκορεατικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης που μεταδόθηκε το Σάββατο από το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του καθεστώτος της Πιονγκγιανγκ, ο κατηγορούμενος Αμερικανός πολίτης, «ομολόγησε το έγκλημα εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και ότι προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει στη Βόρεια Κορέα, η τιμωρία για κάποιον ο οποίος κατηγορείται για "εχθρικές ενέργειες κατά του κράτους" είναι μεταξύ πέντε με δέκα ετών καταναγκαστικής εργασίας.

«Οι κατηγορίες (εναντίον του) υποστηρίζονται από τα αποδεικτικά στοιχεία», σύμφωνα με το ίδιο μέσο της Βόρειας Κορέας. Η Ουάσιγκτον πριν από τη δίκη, ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή του Αμερικανού πολίτη, σε μια περίοδο σαφούς έντασης στην κορεατική χερσόνησο, απόρροια του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιανγκ και της πρόθεσής της να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο.

http://www.iefimerida.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger