E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Με ατομικό ολοκαύτωμα απειλούν οι ΗΠΑ τη Β.Κορέα - "Θα σας ισοπεδώσουμε"

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013


Για πρώτη φορά μετά το 1990 οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν ευθέως μια χώρα με πυρηνικό πλήγμα . Πριν από λίγο ρωσικά ΜΜΕ (Russia Tody, Voice of Russia κλπ) μετέδωσαν ότι η Ουάσιγκτον προειδοποίησε την Πιονγκιάνγκ ότι "ακόμη και με την υποψία προετοιμασίας χρήσης πυρηνικού όπλου θα προσβάλλει προληπτικά την Βόρεια Κορέα".

Κάτι που αφορά εγκαταστάσεις φύλαξης πυρηνικών όπλων, και στρατιωτικών σχηματισμών κοντά στην Πιονγκιάνγκ αλλά βεβαίως όταν μιλάμε για χρήση πυρηνικών  δεν είναι κάτι που μπορεί να περιοριστεί σε μια περιοχή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν έχουν ανοιχτεί οι αποθήκες πυρηνικών όπλων της αμερικανικής αεροπορίας στην Οκινάουα και το Γκουάμ και τουλάχιστον μια τετράδα αμερικανικών μαχητικών αναμένει την φόρτωση πυρηνικών όπλων.

Όλα αυτά βέβαια είναι περισσότερο κινήσεις του "ψυχολογικού" μέρους της κρίσης, αλλά σίγουρα αποτελούν σαφή προειδοποίηση στο καθεστώς της Β.Κορέας για το τι μέλλει γενέσθαι, σε περίπτωση που τολμήσουν οι Βορειοκορέατες να χτυπήσουν με πυρηνικά.

Σημειώνουμε ότι όπως είχε αποκαλύψει το defencent.gr την Κυριακή τουλάχιστον 5 βορειοκορεατικά υποβρύχια φέρεται πως έχουν διαφύγει της προσοχής των σκαφών του 5ου αμερικανικού Στόλου, αλλά και του νοτιοκορεατικού Ναυτικού, που πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες εξοπλισμένα με πυρηνικές τορπίλες!

Μάλιστα και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων:

«Όλες οι στρατιωτικές μονάδες της πρώτης γραμμής συμπεριλαμβανομένων των χερσαίων , ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων αλλά και μονάδων αεράμυνας καθώς και οι  στρατηγικές μονάδες πυραύλων, έχουν εισέλθει στο τελικό στάδιο κινητοποιήσεως και είναι έτοιμες για πολεμικές επιχειρήσεις αναμένοντας μόνο  την διαταγή επίθεσης»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις 12 Φεβρουαρίου σημειώθηκε ύποπτη μεταφορά «άγνωστων υλικών» από την πυρηνική εγκατάσταση της Βόρειας Κορέας στην Punggye-ri προς τη ναυτική βάση Mayang Do όπου αμέσως μετά μεγάλος αριθμός υποβρυχίων κλάσης Yono απέπλευσε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger