E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ποιος κατηγορεί ως ρατσιστικό το νέο σέξι τεύχος του Sports Illustrated

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013




Τα πυρά των ενάντιων του ρατσισμού δέχεται το περιοδικό Sports Illustrated για το τελευταίο του τεύχος για μαγιό, στο οποίο τα μοντέλα έχουν φωτογραφηθεί δίπλα σε ανθρώπους της αφρικανικής φυλής, αλλά και Κινέζων, οι οποίο φορούν παραδοσιακές στολές.
Το θέμα της τρέχουσας έκδοσης, ήταν οι «Επτά Ήπειροι» και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο τα μοντέλα φωτογραφήθηκαν σε πολλές χώρες και σε διαφορετικές ηπείρους, όπως στην Ισπανία, τη Χιλή και την Αυστραλία.
Ωστόσο, το περιοδικό δέχεται συνεχώς τα πυρά για την απόφασή του να φωτογραφίσει τα… ελαφρώς ενδεδυμένα κορίτσια με τα μαγιό δίπλα στους κατοίκους των περιοχών.
Η φωτογραφία, όμως, που έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη οργή, είναι εκείνη, όπου το μοντέλο Αν Βι, η οποία είναι κατάξανθη και γαλανομάτα, κάθεται επάνω σε μια παραδοσιακή σχεδία, το οποίο οδηγείται από έναν Κινέζο ηλικιωμένο άντρα, που φοράει το παραδοσιακό καπέλα.
Οι κατηγορίες προς το περιοδικό συνοψίζονται στο ότι μέσο αυτής της φωτογράφισης, ουσιαστικά ανάγει την εποχή της αποικιοκρατίας, χρησιμοποιώντας του ντόπιους ως αξεσουάρ… μόδας και πως προβάλλονται ιδιαίτερα τα λευκά μοντέλα.
«Η Κίνα έχει πια τόσους ουρανοξύστες που θα μπορούσε να κάνει τη Νέα Υόρκη να μοιάζει με χωριό» είναι τα λόγια της Ντόνταϊ Στιούαρτ, η οποία είναι συγγραφέας και ενεργή φεμινίστρια, ασκώντας τεράστια κριτική στο θέμα της φωτογράφισης. «Όμως, αυτό που βλέπουμε εδώ είναι μια ρατσιστική και πανάρχαια αντίληψη των κοινωνιών που δεν μοιάζουν με τον Δυτικό μας κόσμο» συμπληρώνει».

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger