E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Βρέθηκε το πρώτο φυσικό αφροδισιακό

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013


Για τους περισσότερους από εμάς, όταν έχουμε φτιαχτεί για σεξ, το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε είναι η μυρωδιά από τα ώριμα ή σαπισμένα φρούτα. Αλλά οι επιστήμονες αποδεικνύουν ότι, τουλάχιστον για τις κοινές μύγες, η μυρωδιά αυτή είναι το τέλειο αφροδισιακό!

Μόνο ένα... φύσημα χρειάζεται για να μπει στα μονοπάτια του εγκεφάλου για να φυσήξει ο αέρας του έρωτα και η να φουντώσει η επιθυμία. Και ενώ οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και αρκετό καιρό ότι το φύσημα αυτό μετατρέπει την αρσενική μύγα σε ένα αλαζονικό ον που το μόνο πράγμα που έχει στο μυαλό του είναι το ζευγάρωμα, αυτό που δεν ήξεραν ήταν ότι η ερωτική αυτή διάθεση μπορεί να προκύψει με μια μυρωδιά.

Eνα φαγώσιμο λειτουργεί αφροδισιακά

«Αυτή είναι η πρώτη απόδειξη ότι ένα φαγώσιμο λειτουργεί αφροδισιακά, το οποίο επηρεάζει ένα μονοπάτι στο σύστημα όσφρησης με αποτέλεσμα να ενεργοποιεί την σεξουαλική συμπεριφορά», λέει ο Ελβετός ερευνητής Richard Benton, ο οποίος προΐσταται της έρευνας.
Όπως διαβάζουμε στο 69magazine η ομάδα συνδίασε το σεξ με την όσφρηση ερευνώντας την επίδραση που έχουν διάφορες μυρωδιές στις κοινές μύγες. Οταν κατάλαβαν ότι ένα από τα μονοπάτια του εγκεφάλου, το οποίο είχαν ανακαλύψει προηγουμένως, οδηγεί σε ξύπνημα της σεξουαλικής συμπεριφοράς, το πράγμα άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον.
Εξετάζοντας περίπου 160 μύγες, η ομάδα ανακάλυψε ότι τρεις τουλάχιστον οργανικές ενώσεις οδήγησαν τα έντομα να εκφράσουν σεξουαλική συμπεριφορά. Η φενιλακεταλδεΐδη, το φενιλακετικό οξύ και φενιλαθολαμίνη, ενώσεις οι οποίες συνήθως βρίσκονται στα πολύ ώριμα φρούτα και λουλούδια.
«Αυτό μας οδηγεί να συμπεράνουμε ότι εδώ λειτουργεί ένας πραγματικός βιολογικός μηχανισμός και οι μύγες μπορούν να ζευγαρώσουν σε ένα περιβάλλον όπου αφθονεί η τροφή. Οτι αυτό είναι ένα καλό μέρος για να κάνουν σεξ και να κάνουν απογόνους. Προκαλεί δε το ερώτημα, αν το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους ζώντες οργανισμούς», λέει ο Benton.
Λέτε αυτό να βοηθήσει να εξηγήσουμε γιατί διάφορα πλάσματα, όπως ο άνθρωπος, συχνά συνδέουν το σεξ με το φαγητό;

kamarinia.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger