E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Απέπλευσαν υποβρύχια της Β. Κορέας εξοπλισμένα με πυρηνικές τορπίλες

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013


Τουλάχιστον 5 βορειοκορεατικά υποβρύχια φέρεται πως έχουν διαφύγει της προσοχής των σκαφών του 5ου αμερικανικού Στόλου, αλλά και του νοτιοκορεατικού Ναυτικού, που πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το οποίο έχει διατάξει τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις να βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας (κατάσταση Dead Hand Система «Периметр») ύστερα από τις συνεχιζόμενες απειλές της Βόρειας Κορέας. Μάλιστα και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων:

«όλες οι στρατιωτικές μονάδες της πρώτης γραμμής συμπεριλαμβανομένων των χερσαίων , ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων αλλά και μονάδων αεράμυνας καθώς και οι  στρατηγικές μονάδες πυραύλων, έχουν εισέλθει στο τελικό στάδιο κινητοποιήσεως και είναι έτοιμες για πολεμικές επιχειρήσεις αναμένοντας μόνο  την διαταγή επίθεσης»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις 12 Φεβρουαρίου σημειώθηκε ύποπτη μεταφορά «άγνωστων υλικών» από την πυρηνική εγκατάσταση της Βόρειας Κορέας στην Punggye-ri προς τη ναυτική βάση Mayang Do όπου αμέσως μετά μεγάλος αριθμός υποβρυχίων κλάσης Yono απέπλευσε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Να σημειωθεί ότι απο υποβρύχιο αυτής της κλάσης εξαπολύθηκε η τορπίλη η οποία βύθισε μια νοτιοκορεατική κορβέτα κλάσης Pohang στις 26 Μαρτίου του 2010, με αποτέλεσμα το θάνατο 46 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 56.

Το ενδιαφέρον με τον απόπλου των βορειοκορεατικών υποβρυχίων είναι ότι αυτά μεταφέρουν την τορπίλη CHT-02D όπου Ρώσοι ειδικοί θεωρούν πλέον πιθανή την τοποθέτηση πυρηνικής κεφαλής ισχύος που ισοδυναμεί από 10 έως και 20 τόνους ΤΝΤ.

Ως σημαντικότερος στόχος των υποβρυχίων φαίνεται πως είναι η νοτιοκορεατική βάση του Port of Busan αλλά ενδεχομένως και η βάση του ιαπωνικού Ναυτικού που διατηρεί στο λιμάνι της Yokohama.

Η υπόθεση της διαφοράς βορειοκορεατικών υποβρυχίων με δυνατότητα πυρηνικού πλήγματος, έστω και αν αυτό στηρίζεται σε απαρχαιωμένες τορπίλες απασχολεί σοβαρά τόσο τη Ρωσία όσο και τις ΗΠΑ την ώρα που βλέπουν η φρασεολογία της Pyongyang να σκληραίνει ακόμη πιο πολύ. Εκτός των απειλών περί πολέμου η Βόρεια Κορέα  μέσω του κρατικού πρακτορείου KCNA απαιτεί επίσημη συγνώμη από τη Νότια Κορέα η οποία μέσω του υπουργείου Αμύνης δήλωσε πως σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα εξαπολύσει επίθεση πρώτη τότε θα «σβηστεί από το χάρτη». «Το παραπάνω αποτελεί ουσιαστικά κήρυξη πολέμου» δηλώθηκε μέσω του KCNA.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger