E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Έρευνα: Γιατί οι όμορφοι άντρες αμείβονται καλύτερα από όλους τους υπόλοιπους

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Λένε, πως η ομορφιά είναι «όπλο». Αυτό, φαίνεται να επιβεβαιώνεται στο μέγιστο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας, η οποία δείχνει πως οι όμορφοι άντρες, μπορούν να κερδίσουν έναν πολύ καλύτερο μισθό, σε σχέση με τους συναδέλφους τους, μόνο και μόνο λόγω της ελκυστικής τους εμφάνισης.
Συγκεκριμένα, οι εμφανίσιμοι άντρες κερδίζουν κατά 22% περισσότερα χρήματα, σε σχέση με τους λοιπούς συναδέλφους τους, ακόμα και αν κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά. Και επειδή η ζωή είναι σκληρή, οι άντρες των οποίων η εμφάνιση χαρακτηρίζεται ως «κάτω του μετρίου», κερδίζουν από τη δουλειά τους 26% λιγότερα χρήματα σε σχέση με τον μέσο όρο! Επιπροσθέτως, παρουσιάζουν, σε ποσοστό 15%, περισσότερες πιθανότητες να μείνουν άνεργοι σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Όμως, τα κακά νέα, δεν περιορίζονται μόνο στον εργασιακό χώρο για τους μη εμφανίσιμους ανθρώπους: Οι άνδρες, που το παρουσιαστικό τους είναι κάτω του μετρίου, έχουν εξίσου λιγότερες πιθανότητες να παντρευτούν, όσο και το να έχουν μεγάλες χρηματικές απολαβές από την εργασία τους. Όμως, οι πιθανότητες τους για γάμο, μειώνονται ακόμη περισσότερο, όταν πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία θεωρείται επιτυχημένη και κερδίζει πολλά χρήματα από τη δουλειά της.
Το «πριμ της ομορφιάς» ερευνήθηκε από αυστραλιανούς οικονομολόγους, οι οποίοι είχαν στα χέρια τους μια αντίστοιχη μελέτη που έγινε το 1984, ώστε να μπορέσουν να διαπιστώσουν, αν έχει αλλάξει κάποιοι δεδομένο από τότε μέχρι και σήμερα.
Αντίστοιχα για τις γυναίκες, φαίνεται πως εκείνες που είναι ιδιαίτερα όμορφες, μπορούν πιο εύκολα να βρουν δουλειά, αλλά δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση στους μισθούς τους, σχέση με τις υπόλοιπες συναδέλφους. Το συγκεκριμένο στατιστικό, δεν έχει μεταβληθεί από το 1984 μέχρι και σήμερα.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger