E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ: Απίστευτα συστατικά που βρίσκονται μέσα στα φαγητά που καταναλώνουμε

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013



Συστατικά που δεν φανταζόσασταν βρίσκονται μέσα σε διάφορα φαγητά που καταναλώνετε.

Δείτε μερικά από αυτά...

Κυστεΐνη (L-Cysteine)

Αμινοξύ που φτιάχνεται από ανθρώπινες τρίχες ή φτερά πάπιας. Χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της ζύμης σε ορισμένα προϊόντα άρτου.

Πολτός από κορμό δέντρου (Cellulose)

Το βρίσκουμε σε ντρέσινγκ σαλάτας, σε κίτρινο τυρί και σε σοκολατούχο γάλα. Βοηθά στη στερεοποίηση και στο να μην απορροφήσουν τα τρόφιμα υγρασία.

Σκόνη από κόκαλα αγελάδας (Bone Char)

Κάποτε ήταν πολύ διαδεδομένη, ως ένας από τους τρόπους για να γίνονται οι κύβοι ζάχαρης πιο λευκοί.

Σέλακ (Shellac)

Φτιάχνεται από τις εκκρίσεις σκαθαριών Ταϊλάνδης και με αυτό φτιάχνεται η επικάλυψη κάποιων κέικ ή είδους σοκολάτας.

Azodicarbonamide

Παράγωγο του πετρελαίου, που χρησιμοποιείται σε πλαστικά και στα ψωμάκια των burgers...

Διοξείδιο του τιτανίου (Τitanium Dioxide)

Βγαίνει από το τιτάνιο και χρησιμοποιείται στα αντιηλιακά, αλλά και στο γάλα με χαμηλά λιπαρά, σε κρέμες για τον καφέ και σε ντρέσινγκ.

Διοξείδιο του πυριτίου (Silicon Dioxide)

Μπαίνει σε καυτερές σάλτσες και κρέατα των fast food.

Θειώδης αμμωνία (Αmmonium Sulfate)

Μπαίνει στο αλεύρι για διάφορα αρτοσκευάσματα.

Πηγή: http://www.to-mati.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger