E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δείξε μου πώς κοιμάσαι, να σου πω ποιος είσαι…

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013


Δείξε μου πώς κοιμάσαι, να σου πω ποιος είσαι... (3)


Ανάσκελα, μπρούμυτα ή στο πλάι; Όποια και αν είναι η αγαπημένη σας στάση στον ύπνο πέρα από ξεκούραση που σας χαρίζει μέσω του ευεργετικού ύπνου, αποκαλύπτει και...

πολλά για τον χαρακτήρα σας, όπως μαρτυρούν οι ειδικοί.

Εσείς μπορεί να ισχυρίζεστε πως δεν σας βολεύει το μαξιλάρι και γι αυτό κοιμάστε γυρισμένοι στο πλάι, όμως η επιστήμη φαίνεται πως κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά που συνδέουν πτυχές του χαρακτήρα μας με την στάση του ύπνου.


Ο καθηγητής Chris Idzikowskia, ειδικός σε θέματα ύπνου, αποκαλύπτει στο huffingtonpost.com ότι υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στον χαρακτήρα μας και στην στάση που σχεδόν υποσυνείδητα επιλέγουμε για τον ύπνο μας. Ο Idzikowskia, διακρίνει 6 στάσεις ύπνου τις οποίες και αναφέρει ως εμβρυακή στάση, «αστερίας», «ελεύθερη πτώση», «στρατιώτης», «λαχτάρα» και «κούτσουρο» και οι οποίες φαίνεται πως μαρτυρούν πολλά για τις πτυχές του χαρακτήρα μας...


-Εμβρυακή στάση: Aυτοί που κοιμούνται σχεδόν κουλουριασμένοι σαν έμβρυα, είναι σύμφωνα με τον καθηγητή Idzikowskia, επιφανειακά σκληροί στην συμπεριφορά αλλά ιδιαίτερα ευαίσθητοι αν τους γνωρίσετε καλά. Μπορεί να είναι ντροπαλοί στην πρώτη γνωριμία με κάποιον αλλά σύντομα χαλαρώνουν και «λύνονται». Η εμβρυακή στάση είναι η πιο συνηθισμένη στάση ύπνου με τις γυναίκες να την υιοθετούν περισσότερο από τους άνδρες.

-Αστερίας: Tο βάρος στηρίζεται κυρίως στην πλάτη και τα χέρια είναι όρθια πάνω ή γύρω από το μαξιλάρι. Το σώμα βρίσκεται ανάσκελα. Όσοι κοιμούνται ως «αστερίες» φαίνεται πως είναι έντονα κοινωνικοί, κάνουν πολλούς φίλους γιατί είναι καλοί ακροατές και είναι πάντα πρόθυμοι να δώσουν τη βοήθειά τους αν χρειαστεί. Παρόλα αυτά, συνήθως δεν τους αρέσει να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής.

-Ελεύθερη πτώση: Aς υποθέσουμε πως πετάτε και πως προσγειώνεστε στο κρεβάτι από μεγάλο υψόμετρο. Συνήθως το σώμα πέφτει ακανόνιστα και πιάνει το μεγαλύτερο μέρος του κρεβατιού καθώς βρίσκεται σχεδόν διαγώνια, στη μία πλευρά τα πόδια και διαγώνια στην άλλη τα χέρια ενώ ο κορμός είναι ελαφρά γυρισμένος προς το πλάι.

Υιοθετείται συνήθως από ανθρώπους που αγαπούν τη μάζα και συνήθως είναι μέρος αυτής. Πρόκειται για αυθάδεις και προκλητικούς στη συμπεριφορά ανθρώπους που κριτικάρουν τους άλλους αλλά δεν δέχονται εύκολα οι ίδιοι την κριτική καθώς δεν την αντέχουν…

-Στρατιώτης: 'Yπνος σε ανάσκελη στάση με τα δύο χέρια σχεδόν κολλημένα στα πλάγια του σώματος ή σταυρωμένα μπροστά. Πρόκειται για ανθρώπους με στρατιωτική πειθαρχία στη ζωή τους, ήρεμους και σοβαρούς. Δεν τους αρέσουν οι φασαρίες και συχνά έχουν τεράστιες απαιτήσεις τόσο από τον εαυτό τους όσο και από τους άλλους.

-Λαχτάρα: Tο σώμα βρίσκεται σε πλάγια θέση και τα δύο χέρια μαζί με τους αγκώνες να προεξέχουν συνήθως κρύβονται κάτω από το μαξιλάρι ή το κεφάλι. Είναι άνθρωποι ανοιχτοί αλλά πολλές φορές γίνονται καχύποπτοι ή και κυνικοί. Αργούν πολύ να πάρουν αποφάσεις, αλλά όταν το κάνουν, τότε δεν τις αλλάζουν με τίποτα…

-Κούτσουρο: Tο σώμα πέφτει ανάσκελα στο κρεβάτι και τα χέρια δεν ξεφεύγουν σχεδόν καθόλου από τον κορμό. Συνήθως το ένα από τα δύο χέρια ακουμπά πάνω στο στομάχι. Πρόκειται για εύκολους, έντονα κοινωνικούς ανθρώπους που απολαμβάνουν την συντροφιά άλλων ανθρώπων και εμπιστεύονται εύκολα ακόμη και όσους δεν γνωρίζουν. Ωστόσο, αυτό αποτελεί και το βασικότερο τους μειονέκτημα, είναι δηλαδή ιδιαίτερα ευκολόπιστοι.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger