E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πώς ζούσαν οι θρυλικές πόρνες της Νέας Ορλεάνης 100 χρόνια πριν [εικόνες]

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013


Από πολυτελή παλάτια σε σάπιες παράγκες, μια σειρά από προσωπικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το 1912 αποκαλύπτουν πώς ζούσαν οι πόρνες της Νέας Ορλεάνης πριν από έναν αιώνα.
Ο φωτογράφος Ε.J. Bellocq απαθανάτισε δεκάδες πορτρέτα μέσα στα πορνεία του Storyville στη Νέα Ορλεάνη δείχνοντας ότι τα «κόκκινα φανάρια» είχαν νομιμοποιηθεί στη Βόρεια Αμερική, πολύ πριν το 1917.
Οι εικόνες δείχνουν μανταμίτσες(!) με δαντέλες και γούνες τους, αρκετές από τις πόρνες εντελώς γυμνές με γύρω τους τραπουλόχαρτα, σε ανάκλιντρα και πολυθρόνες με μαξιλάρια, καταναλώνοντας παράλληλα αρκετές ποσότητες αλκοόλ.
Τα κόκκινα φανάρια της περιοχή του Storyville κάλυπταν 16 τετράγωνα στο σύνολό τους και βρίσκονταν δίπλα στη διάσημη Γαλλική Συνοικία της Νέας Ορλεάνης.
Οι επισκέπτες ήταν κυρίως από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ – πεζοναύτες και μπορούσαν να αγοράσουν μια βραδιά με τις πόρνες με αλφαβητική σειρά αφού το «μπλε βιβλίο» της τσατσάς έγραφε με τη σειρά τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τις φυλές των περισσότερων από 700 γυναικών λευκής σαρκώς. Το βιβλίο μάλιστα έδινε πλούσιες πληροφορίες, δίνοντας τιμές, διευθύνσεις, υπηρεσίες, καθώς και το «απόθεμα» που προσέφερε κάθε πορνείο.
Περισσότερα από πενήντα χρόνια είχαν περάσει πριν οι εικόνες ανακαλυφθούν στα τέλη της δεκαετίας του εξήντα, από μια νεαρή φωτογράφο κρατώντας ως επτασφράγιστο μυστικό τη συλλογή των φωτογραφιών.
Όταν όμως απεβίωσε η φωτογράφος ο έτερος φωτογράφος και συνάδελφος της κ. Bellocq βρήκε τη συλλογή αυτή και τη μετέτρεψε σε πορτρέτα κάνοντάς τη προσωπική εργασία του και διασώζοντάς της μέχρι σήμερα.
Δείτε αυτή τη σπάνια συλλογή με τις πόρνες της Νέας Ορλεάνης…







http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger