E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Για το αγαλματίδιο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ονομάζεται Όσκαρ;

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013



Είναι κοινώς αποδεκτό πως το αγαλματίδιο πήρε το όνομα του από την υπάλληλο της ακαδημίας Μάργκαρετ Χέρικ, η οποία όταν το είδε πρώτη φορά το 1931, δήλωσε πως της θυμίζει τον θείο της Όσκαρ. Σύμφωνα με τον Emanuel Levy, συγγραφέα του "All about Oscar: The History and Politics of the Academy Awards", ο αρθρογράφος Sidney Skolsky ήταν παρόν όταν η Χέρικ έκανε αυτή τη δήλωση και αργότερα έγραψε ότι "οι υπάλληλοι έχουν βαπτίσει το περίφημο αγαλματίδιο 'Όσκαρ'."


Η πρώτη γραπτή αναφορά του Βραβείου με το παρατσούκλι Όσκαρ είναι από τον Skolsky -σε ένα άρθρο στην New York Daily News το 1934. Ο Skolsky, στα απομνημονεύματα του το 1975, "Don’t Get Me Wrong, I Love Hollywood", ισχυρίστηκε πως αυτός χρησιμοποίησε πρώτη φορά το παρατσούκλι στηριζόμενος σε μια αστεία ατάκα ενός βαριετέ, "Will you have a cigar, Oscar?", σε μια προσπάθεια να κοροϊδέψει τα Βραβεία:


Την πρώτη βραδιά των Βραβείων έδωσα το όνομα στο αγαλματίδιο. Δεν ήθελα να βγει κάτι θεμιτό. Ο σνομπισμός του συγκεκριμένου Βραβείου με ενόχλησε. Ήθελα να κάνω το αγαλματίδιο άνθρωπο. ... Θα τους έδειχνα εγώ, που κοκορεύονταν με το Βραβείο. Θα του έδινα όνομα. Ένα όνομα που θα έσβηνε την ψεύτικη αξιοπρέπειά τους. Χρειαζόμουν το όνομα αμέσως. Θυμήθηκα τα βαριετέ που είχα δει. Οι κωμικοί έκαναν πλάκα στον μαέστρο με την ατάκα, "Will you have a cigar, Oscar?" (Θέλεις ένα τσιγάρο, Όσκαρ;). Ο μαέστρος έκανε κίνηση να το πάρει και οι κωμικοί τραβιόντουσαν. Το κοινό γελούσε με το Όσκαρ. Άρχισα να γράφω...


"... Αν και η Κάθριν Χέπμπορν δεν ήταν παρούσα να παραλάβει το Όσκαρ, η σύντροφος της και συγκάτοικος της, Laura Harding, ήταν εκεί να ακούσει το χειροκρότημα ..."

Τον επόμενο χρόνο, όποτε αναφερόμουν στα Βραβεία, χρησιμοποιούσα τη λέξη "Όσκαρ". Σε λίγα χρόνια έγινε αποδεκτό.


Πολλοί υποστηρίζουν πως ο πρώτος που ανέφερε το παρατσούκλι "Όσκαρ" δημοσίως ήταν ο Γουόλτ Ντίσνεϊ στο λόγο του για την απονομή του αγαλματιδίου για το Three Little Pigs το 1934.

http://3otiko.blogspot.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger