E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το φιάσκο των Ρώσων με τους μετεωρίτες – Γιατί δεν τους εντόπισαν

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013



Τα ρωσικά ραντάρ ανίχνευσης ποτέ δεν είδαν τον μετεωρίτη να έρχεται. Εμπειρογνώμονες παραδέχονται πως τα ρωσικά ραντάρ δεν θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν το μετεωρίτη.
Εύλογες είναι οι απορίες. Πώς γίνεται τα πανάκριβα και πολύ ισχυρά ραντάρ της ρωσικής άμυνας να μη μπορούν να εντοπίσουν ένα τόσο μεγάλο αντικείμενο; Μπορεί να έχει ξεκινήσιε μία σχετική συζήτηση για την αναγκαία ανάπτυξη συστημάτων που θα εντοπίζουν αστεροειδείς και μετεωρίτες, ωστόσο αυτό δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνει τη Ρωσία, καθώς ήδη διαθέτει ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα στον πλανήτη.
Οι Ρώσοι επαΐοντες εξηγούν πως, και όμως, γίνεται ακόμα κι ένα τόσο μεγάλο στέρεο αντικείμενο πλάτους 17 μέτρων μπορεί να ξεγλιστρήσει από το ρωσικό δίκτυο ανίχνευσης. Ισχυρίζονται πως τα ραντάρ δεν είχαν καν την ευκαιρία να σημάνουν συναγερμό, καθώς δεν είναι σχεδιασμένα με αυτό το σκοπό.
Τα ραντάρ αυτά αγνοούν την καμπυλότητα της Γης και ανιχνεύουν αντικείμενα σε ένα πεδίο που έχει το σχήμα βεντάλιας. Ο μετεωρίτης, που είχε ευθεία τροχιά, εισήλθε στην περιοχή που πιάνουν τα ραντάρ με γωνία εισόδου 15 μοιρών κι έτσι ήταν έξω από το οπτικό πεδίο του ρωσικού μηχανισμού άμυνας.
Ο μετεωρίτης 10.000 τόνων με τη δύναμη 25 ατομικών βομβών εξερράγη στο Τσελύαμπινσκ της Ρωσίας την Παρασκευή.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger