E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Διαβαστε την γλωσσα του σωματος

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013




Η γλώσσα του σώματος μπορεί να αποκαλύψει τι πραγματικά αισθάνεται κάποιος και τι σκέπτεται αρκεί να ξέρετε να “μεταφράσετε” τις χειρονομίες, αλλά και τις στάσεις του σώματος. Πότε έχουμε άγχος; Πότε λέμε ψέματα και πότε δεν αισθανόμαστε άνετα;  Είναι μερικά από αυτά που μπορείτε να αποκωδικοποιήσετε γνωρίζοντας τις απλές βασικές αρχές της γλώσσας του σώματος που ορισμένες φορές είναι το πιο ισχυρό “όπλο” επικοινωνίας.
 Για να διαπιστώσετε αν ο συνομιλητής σας λέει ψέματα θα πρέπει να είστε παρατηρητικοί έτσι ώστε να δείτε τα σημάδια. Αν βρεθεί να κάνει ένα από τα παρακάτω λάθη δε σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι λέει ψέματα, αφού σε μια συνομιλία μαζί του μπορεί να εμφανίσει μερικά από αυτά ασυνείδητα. Ο συνδυασμός όμως ορισμένων “σημάτων” μπορεί να σας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι ίσως λέει κάποιο ψέμα.
1. Όταν κάποιος λέει ψέματα εισπνέει και εκπνέει βαθιά. Οι καρδιακοί παλμοί αυξάνονται και η αναπνοή γίνεται γρήγορη, ενώ ο συνομιλητής σας ίσως μάλιστα παίρνει βαθιές ανάσες.
2. Πιάνει συχνά το κεφάλι του, τρίβει το σαγόνι ή το  αυτί κάνοντας μασάζ προκειμένου να ηρεμήσει. Ακόμη βάζει το χέρι του μπροστά στο στόμα σαν να προσπαθεί να το κρατήσει κλειστό για να μην ξεστομίσει την αλήθεια. Τρίβει τη μύτη του γιατί αισθάνεται φαγούρα (δημιουργείται από υπερδιέργεση που προκαλεί το ψέμα) και χαϊδεύει τα φρυδια (ή τη περιοχή των φρυδιών) προκειμένου το άτομο που λέει την ιστορία να μας δείξει το καλό του πρόσωπο.
3. Τα ιδρωμένα χεριά δείχνουν άγχος και προδίδουν την αγωνία, αλλά και τη νευρικότητα κατά την αφήγηση μιας ιστορίας.
4. Το άτομο που θέλει να κρύψει κάτι λέγοντας ψέματα ή τη μισή αλήθεια, βάζει τα χέρια στην τσέπη ή στη μέση του, τα σφίγγει και γενικά θέλει να τα κρατάει απασχολημένα για να μην προδώσουν τη νευρικότητα που νοιώθει.
5. Η γλώσσα και τα δόντια δίνουν τη δική τους “μάχη”. Το άτομο που μας…σερβίρει μικρά ή μεγάλα ψέματα πολλές φορές δαγκώνει τη γλώσσα του, γλείφει τα χείλη ή περνάει τη γλώσσα πάνω από τα δόντια. Αυτό το κάνει γιατί προσπαθεί με “νύχια και με δόντια” να διασφαλίσει ότι το στόμα του δε θα ξεστομίσει την αλήθεια. Προσπαθεί δηλαδή να κρατήσει το στόμα του κλειστό έχοντας το απασχολημένο.
6. Αλλάζει συνέχεια στάσεις γιατί το ψέμα τον κάνει να αισθάνεται άβολα και έτσι και το σώμα του δεν μπορεί να βολευτεί εύκολα. Είναι υπερκινητικός και ανάμεσα σε άλλα μπορεί να χτυπάει το πόδι του στο πάτωμα.
7. Κάτσε…καλά: Αν το άτομο που σας μιλάει κάθεται αλλά γέρνει προς ένα μέρος αυτό είναι σημάδι ότι δεν αισθάνεται καθόλου άνετα με αυτά που λέει και γενικά με τη συζήτηση. Αν κουνιέται μπρος- πίσω είτε καθήμενος είτε όρθιος είναι γιατί το ψέμα τον κάνει να νοιώθει άβολα.
8. Η φωνή πολλές φορές προδίδει το άτομο που ψεύδεται. Αλλαγή στη χροιά της φωνής αλλά και διαφορά στην ταχύτητα όσων λέμε δεν είναι καλά σημάδια (από διστακτική φωνή ξαφνικά μετατρέπεται σε γρήγορη γιατί το άτομο θέλει να τελειώνει γρήγορα το…βασανιστήριο των ψεμάτων). Το τρεμούλιασμα ακόμη είναι ένα από τα βασικά λάθη που μπορούν να τους προδώσουν.
9. Τα μάτια είναι ο “καθρέφτης” του προσώπου. Το βλέμμα συνήθως είναι χαμηλωμένο ή κοιτάει στο κενό προσπαθώντας να θυμηθεί το ψέμα σαν να το διαβάζει από κάπου. Αρκετά άτομα βέβαια στην προσπάθεια τους να δείξουν ότι όσα λένε είναι αλήθεια κοιτάνε κατάματα τον άλλο τόσο υπερβολικά που στο τέλος καταφέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Το απευθείας βλέμμα όμως έχει και μια άλλη ερμηνεία. Όταν λέμε ψέματα κοιτάμε τον άλλο απευθείας στα μάτια για να δούμε πόσο πιστευτά είναι αυτά που μόλις εξιστορήσαμε, θέλουμε δηλαδή να απολαύσουμε την ικανότητα μας στην υποκριτική. Συνήθως πετυχαίνει αρκεί βέβαια το άτομο που δέχεται τα ψέματα να μην γνωρίζει τα μυστικά της γλώσσας του σώματος. Το έντονο βλεφάρισμα ακόμη δε θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο.
10. Η σύγχυση είναι ένα από τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει το ψέμα. Το άτομο που βρίσκεται σε σύγχυση επαναλαμβάνει τα λόγια του ή και κινήσεις, πιάνει και αφήνει αντικείμενα, αλλά και αλλάζει τη διάταξη πραγμάτων που έχει γύρω του.
Info: Πρέπει να ξεχωρίσουμε έναν καλό ψεύτη από έναν που βρίσκεται σε κατάσταση άγχους. Όταν κάποιος έσφαλλε είτε στη δουλειά (έκανε λάθος και πρέπει να λογοδοτήσει στο αφεντικό του) είτε σε μια σχέση μπορεί να διακατέχεται από έντονο άγχος με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αρκετά από τα παραπάνω σημάδια. Δε σημαίνει με σιγουριά ότι λέει ψέματα αλλά ότι νοιώθει αγχωμένος για το σφάλμα που έκανε.
Συμβουλή: Τα παραπάνω καλό είναι να τα χρησιμοποιήσετε για να… πιάστε τον ανειλικρινή συνομιλητή σας και όχι για να τα αποφύγετε προκειμένου να προπονηθείτε στο ψέμα.
πηγή: lifezone.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger