E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δίδυμο θαύμα: Γεννήθηκαν πενταμηνίτικα, μα χαίρουν άκρας υγείας

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013



Γεννημένα περισσότερο από τρεις μήνες πριν από την ώρα τους, δίδυμα αγοράκια ζουν πλέον ασφαλώς. Ένα μικρό ιατρικό θαύμα τα έσωσε μαζί με την αγάπη των γονέων τους.
Όταν τον Ιούνιο του 2012 τα δύο έμβρυα ήρθαν στον κόσμο, οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος τους. Μόλις ένα στα δέκα έμβρυα που γεννιούνται σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης επιζούν. Κι όμως, η οικογένεια Γκλόβερ έκανε το δύο στα δύο και πλέον τα δίδυμα δεσπόζουν στα κατάστιχα των γεννηθέντων του 2012.
Ο Λι και η Παμ ταξίδεψαν στο Μαρόκο το καλοκαίρι για να περάσουν όμορφα λίγους μήνες πριν γεννηθούν τα παιδία τους. Ήταν μαζί δώδεκα χρόνια, τα δύο εκ των οποίων ήταν παντρεμένοι. Οι παραλίες του Αγκαντίρ προσφέρονταν για ένα διάλειμμα, μία ανανέωση, λίγες στιγμές διαφορετικές από τις συνήθεις. Ωστόσο, ένα δυσάρεστο, αρχικά, συμβάν συνετάραξε τις διακοπές τους. Ενώ ήταν στην παραλία στις 10 Ιουνίου, τα «νερά» της Παμ φάνηκαν να «σπάνε».
Ο Λι την πήγε αμέσως στο εξειδικευμένο νοσοκομείο του Αγκαντίρ, το οποίο ήταν το καλύτερο της περιοχής. Τα κρεβάτια ήταν σκληρά, οι τουαλέτες βρώμικες, τα έπιπλα σπασμένα. Η Παμ περίμενε δύο ώρες σε έναν διάδρομο μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος ιατρός. Τα συμπεράσματα έδειχναν επιπλοκή στην εγκυμοσύνη και πρόωρο τοκετό, ίσως και αποβολή.
Ο έκτακτος – κι επιτακτικός – τοκετός καθιστούσε σχεδόν ανέφικτη την επιβίωση των εμβρύων. Ακόμα και η μητέρα τους Παμ διέτρεχε κίνδυνο κι έπρεπε να νοσηλευτεί. Το όριο που δίνουν οι γιατροί για έκτρωση, είναι η 24η εβδομάδα. Η Παμ προλάβαινε να κάνει έκτρωση. Δύσκολο εγχείρημα, επίπονο, αλλά ήταν μέσα στα όρια. Όμως ποτέ της δε θέλησε κάτι τέτοιο.
Οι γιατροί του νοσοκομείου τους είπαν πως τα παιδιά είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούν στη ζωή. Ακόμη, τους ενημέρωσαν πως δεν έχουν την τεχνογνωσία που θα εξασφάλιζε θετικά αποτελέσματα. Το ζευγάρι αποφάσισε γρήγορα. Επιστροφή στη Μεγάλη Βρετανία και ύστατη μάχη για τη διάσωση των τριών εκ των τεσσάρων μελών της οικογένειας. Αμέσως ειδοποιήθηκε η ασφαλιστική τους εταιρία.
Στις 16 Ιουνίου τα μωρά είχαν βγει από το σώμα της Παμ Γκλόβερ. Τα ξημερώματα της επομένης οι γονείς αγωνιούσαν στο νοσοκομείο. Περίμεναν τα νέα του γιατρού και θα γνώριζαν μετά από μία επίπονη εβδομάδα αν τα παιδιά τους θα κρατούνταν στη ζωή. Περίμεναν τέσσερις ολόκληρες ώρες, ώρες που σίγουρα έμοιαζαν με αιώνες.
Τα νέα ήταν σχεδόν «δυσβάσταχτα». Τα παιδιά είχαν γεννηθεί σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση. Κάθε παιδί δε ζύγιζε ούτε ένα κιλό. Καθεμία περίπτωση εκ των δύο ήταν πολύ δύσκολη. Την επόμενη ημέρα το ένα παιδάκι, που σήμερα λέγεται ΜακΚένζι, σχεδόν πέθανε, αλλά ανένηψε χάρη στους γιατρούς που τον επανέφεραν στη ζωή. Το άλλο, που σήμερα λέγεται Κάμερον, χρειαζόταν άμεση επέμβαση στο έντερό του για να επιβιώσει. Και στα μάτια είχε προβλήματα που απαιτούσαν λεπτεπίλεπτους ιατρικούς χειρισμούς. Αλλά και ο Κάμερον βγήκε νικητής.
Ωστόσο, ούτε εκεί τελείωσαν τα προβλήματα. Το χειρότερο περιστατικό συνέβη δύο εβδομάδες μετά τη γέννησή τους. Τα αγόρια υποβλήθηκαν σε εγχείρηση καρδιάς για να κλείσει μία βαλβίδα που κανονικά κλείνει με τη γέννηση στους φυσιολογικούς τοκετούς. Οι γιατροί προειδοποίησαν τους γονείς πως ακόμα και κατά την εγχείρηση τα έμβρυα ίσως να πέθαιναν. Όμως και πάλι επιβίωσαν.
Η οικογένεια αποχώρησε από το νοσοκομείο σύσσωμη στις 10 Οκτωβρίου του 2012, τέσσερις μήνες μετά το περιστατικό στις αφρικανικές ακτές. Ακολούθησαν άλλοι δύο μήνες νοσηλείας σε νοσοκομείο στο Τζέρσεϊ, εκεί που βρισκόταν – και βρίσκεται ακόμη – το σπίτι της οικογένειας. Τα μωρά απέδειξαν πως κέρδισαν τη ζωή τους μόνα τους, κανείς δεν τους την χάρισε.
Όταν γεννήθηκαν τα παιδιά, τα μάτια τους ήταν ερμητικά κλειστά. Τα χέρια τους ήταν διαφορετικά από αυτά του συνήθους νεογέννητου. Μα και πάλι, ήταν κανονικά παιδάκια, έστω και μικροσκοπικά.
Η Παμ Γκλόβερ μπορεί να είναι περήφανη για τους θαυματουργούς της γιους, ωστόσο δεν παύει να θυμώνει όταν αναλογίζεται πως επιτρέπεται η άμβλωση ακόμα και εμβρύων που είναι μεγαλύτερα σε ηλικία από αυτήν που είχαν τα παιδιά της όταν τα γέννησε. Και διαμαρτύρεται που ο νόμος το επιτρέπει, ενώ θεωρεί πως και το επιτρεπτό όριο των 23 εβδομάδων πρέπει να μειωθεί.
Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ετοιμάζεται να εισηγηθεί μείωση του χρονικού ορίου επιτρεπόμενης άμβλωσης στις δώδεκα εβδομάδες κύησης. Πάντως, οι απόψεις διίσταται. Άλλοι διαφωνούν, ενώ άλλοι ισχυρίζονται πως μία μικρότερη μείωση του ορίου θα ήταν προτιμότερη.
Πάντως, τα πιο πρόωρα γεννημένα δίδυμα που επέζησαν είναι οι Άρτσι και Χάρλεϊ Γκάρθγουεϊτ, που γεννήθηκαν μετά από 22 εβδομάδες κύησης σε νοσοκομείο του Νιούκαστλ το 2011. Τα δίδυμα των Γκλόβερ είναι τα δεύτερα πιο μικρά που έχουν γεννηθεί ποτέ πρόωρα.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger