E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τρία βήματα για να κάνεις καλύτερη τη σχέση σου από σήμερα κιόλας

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

 
Δεν είναι απλό να βάλεις στην άκρη τον εγωισμό σου και να δώσεις προτεραιότητα στη σχέση σου. Αξίζει τον κόπο όμως.

Είστε μαζί στον καναπέ και βλέπετε αμίλητοι τηλεόραση. Όσες προσπάθειες κι αν έχεις κάνει να ανοίξεις κουβέντα, πηγαίνουν στο "βρόντο" αφού φαίνεται ότι δεν έχει όρεξη για τίποτα. Και τότε τα παρατάς κι αρχίζεις να σκέφτεσαι αρνητικά, να γίνεσαι σαρκαστικός ή να κρατάς κι εσύ μούτρα.

"Αν πρόκειται να είναι συνεχώς έτσι, δεν θα τα πάμε καλά", σκέφτεσαι και οι σκέψεις σου γρήγορα γίνονται πράξεις και σιγά-σιγά κλείνεσαι στον εαυτό σου και απομακρύνεσαι από τη σχέση σου.

Ασυνείδητα πιστεύεις ότι έτσι "θα του δείξεις", με την αδιαφορία σου, και αυτό θα τον αναγκάσει να κάνει το πρώτο βήμα. Ίσως επίσης να του μιλήσεις απότομα ή να θυμώσεις μαζί του, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα τον κάνεις να αλλάξει συμπεριφορά. Αλλά δεν είναι έτσι.


Ούτε η παραίτηση ούτε ο θυμός είναι η καλύτερη λύση αν πραγματικά σε ενδιαφέρει η σχέση σου. Τότε ακριβώς είναι η στιγμή που πρέπει να σκεφτείς αν οι πράξεις σου ταιριάζουν με το στόχο σου: να έχεις μια υγιή και γεμάτη αγάπη σχέση. Και αυτό δεν θα το καταφέρεις με τίποτα αν απλώς αποτραβιέσαι και αποσύρεις την αγάπη σου από τον άνθρωπό σου. Το να κάνεις την πρώτη κίνηση είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις.

Την επόμενη φορά που θα έρθεις σε αυτή τη θέση λοιπόν, μην αντιδράσεις "αυτόματα" βάζοντας μπροστά τον εγωισμό σου. Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:
1. Να θυμάσαι το στόχο σου: Μια υγιής και γεμάτη αγάπη σχέση

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις οτιδήποτε θα αποδυναμώσει τη σχέση σου και θα σε απομακρύνει από το σύντροφό σου.
2. Παρατήρησε τη δική σου αντίδραση

Όταν κάτι συμβαίνει ή κάποιος λέει κάτι άβολο, απλώς παρατήρησε τι σκέφτεσαι και πώς αντιδράς. Αποτραβιέσαι και απομακρύνεσαι; Απαντάς με τον ίδιο τρόπο; Σωπαίνεις; Το ανταποδίδεις; Απλώς παρατήρησε.
3. Ρώτα τον εαυτό σου αν οι πράξεις, οι σκέψεις και τα λόγια σου σε οδηγούν πιο κοντά στο στόχο σου ή σε απομακρύνουν από αυτόν

Αν αντιληφθείς ότι αυτό που σκέφτεσαι, κάνεις και λες οδηγούν στη δημιουργία μιας υγιούς και γεμάτης αγάπης σχέσης, συνέχισε. Αν όχι, ξανασκέψου το και άλλαξε.


Τη στιγμή που αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις την επιλογή να αντιδράσεις όπως θέλεις, νιώθεις πιο δυνατός. Ο στόχος σου είναι οι σκέψεις, τα λόγια και οι πράξεις σου να ταιριάζουν με αυτό που είσαι πραγματικά και με αυτό που θέλεις να δημιουργήσεις. Όταν μάθεις να αρχίζεις από την καρδιά, θα ξεπεράσεις γρήγορα τα εμπόδια ανάμεσα σε εσένα και την αγάπη.

http://www.cosmo.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger