E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Lawless (2012)

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012



Κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στα χρόνια του κραχ, μία ανερχόμενη συμμορία δρα στην πρωτεύουσα του λαθρεμπορίου αλκοόλ: το Franklin County της Virginia. Τρία αδέρφια, ο Jack, ο Forrest και ο Howard Bondurant (Shia LaBeouf, Tom Hardy, Jason Clarke) είναι μέλη της και, με το βλέμμα στραμμένο στο Αμερικάνικο Όνειρο, τα βάζουν με το Νόμο αποτελώντας την απαρχή των μετέπειτα γκάνγκστερ των μεγάλων πόλεων. O ερχομός του αστυνόμου Rakes από το Σικάγο ανατρέπει τις καταστάσεις κι ενώ όλη η Πολιτεία υποτάσσεται στους καινούργιους και διεφθαρμένους κανονισμούς του, οι Bondurant δεν υποκύπτουν σε κανέναν.

Ο Αυστραλός σκηνοθέτης των «The Road» και «The Proposition», John Hillcoat καταφέρνει παρά τα όποια σοβαρά εμπόδια, να μεταφέρει στον κινηματογράφο το βιβλίο του Matt Bondurant με τίτλο 'The Wettest County In The World'. Για τη συγγραφή του μυθιστορήματος ο Bondurant, γέννημα-θρέμμα της Virginia, βασίστηκε σε αρχειακό υλικό αλλά και σε περιστατικά που του διηγήθηκαν συγγενείς του, καθώς το έργο του εμπνέεται από τις ιστορίες του παππού του και των αδερφών του που βίωσαν από πρώτο χέρι τα άγρια χρόνια της ποτοαπαγόρευσης. 

Για το σενάριο αλλά και τη μουσική αυτού του πολυαναμενόμενου γκανγκστερικού δράματος ο Hillcoat εμπιστεύεται ξανά τον πολυτάλαντο Nick Cave. Όμως τα καλύτερα έρχονται από τον τομέα του casting, στο οποίο συμμετέχει εκτός των Oldman, Clarke, Hardy και LaBeouf, ο Guy Pearce. Τους παραπάνω εκλεκτούς κυρίους (σ.σ. ο χαρακτηρισμός δεν συμπεριλαμβάνει και τον LaBeouf) πλαισιώνουν δύο μοναδικές νεαρές παρουσίες, η Mia Wasikowska και η εξαιρετική Jessica Chastain, με την τελευταία να είναι εκείνη που επωφελήθηκε από την απόσυρση των Amy Adams και Scarlett Johansson, όταν το project είχε πέσει στα βράχια δύο χρόνια πριν λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης. 





Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger