E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ανατιδοφοβια: Μια… παπια μας παρακολουθει;

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012


Τι συμβαίνει όταν κάποιος φοβάται ότι κάπου στον κόσμο υπάρχει μια… πάπια που τον παρακολουθεί; Μπορεί να ακούγεται εντελώς παράξενο αλλά είναι μια ασθένεια υπαρκτή και ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους στον πλανήτη. Οφείλει την ονομασία της στην οικογένεια των ανατιδών (anatidae) ή αλλιώς νησσιδών, στην οποία περιλαμβάνονται οι χήνες, οι πάπιες, οι κύκνοι και γενικότερα όλα αυτά τα σημαθή πτηνά. Η φοβία, λοιπόν, για τις πάπιες… κατασκόπους ορίζεται επιστημονικά ως ένας «διάχυτος και παράλογος φόβος ότι κάποιος παρακολουθείται από μια πάπια, χωρίς να έχει καμία σημασία ο τόπος που βρίσκεται (η πάπια).
Όπως συμβαίνει με όλες τις φοβίες, το πρόσωπο που έρχεται αντιμέτωπο με την Anatidaephobia ίσως είχε μια τραυματική εμπειρία στη ζωή του σχετική με τα εν λόγω υδρόβια πτηνά, ορισμένα από τα οποία (χήνες, κύκνοι) είναι αρκετά επιθετικά. Η ιδέα και μόνο ότι ο πάσχων «κατασκοπεύεται» από μια πάπια προκαλεί ανεξέλεγκτο φόβο, συναισθηματική αναταραχή και μεγάλο άγχος, στοιχεία που δυσκολεύουν και αναστατώνουν την καθημερινότητα.
perierga.gr - Anatidaephobia: Μια απίστευτη φοβία!
Σε ακραίες περιπτώσεις, ο πάσχων παθαίνει κρίσεις πανικού, ειδικά όταν δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε λεπτό από την ιδέα της παρακολούθησης! Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν έχει σημασία το σημείο που βρίσκεται η πάπια, η χώρα ή ο τόπος στον πλανήτη όπου… στήνει το παρατηρητήριό της, αλλά το γεγονός ότι εκείνη όπου κι αν βρίσκεται έχει το βλέμμα της αφ’ υψηλού στον πάσχοντα. Η θεραπεία συνίσταται σε μια προσπάθεια ανάπτυξης ενδιαφερόντων που σε καμία περίπτωση δεν θα σχετίζονται με ό,τι θυμίζει… πάπια, ενώ μέρη όπως λίμνες και ποτάμια θεωρούνται απαγορευτικά! Κι αυτό, βέβαια, στις ήπιες περιπτώσεις, γιατί στις βαριές ανατιδοφοβίες μόνο η επιστήμη έχει τη λύση…
perierga.gr - Anatidaephobia: Μια απίστευτη φοβία!


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger