E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

"Βουτια" στις διεθνης τιμες του πετρελαιου

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012


Η επόμενη ημέρα των Αμερικάνικων εκλογών βρήκε τις διεθνείς αγορές να καταρρέουν, και τα U.S. Treasuries να κινούνται έντονα ανοδικά.

Φυσικά μέσα σε αυτό το κλίμα δεν ήταν δυνατό να μείνουν ανεπηρέαστα τα εμπορεύματα, με τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και τα βιομηχανικά μέταλλα να καταγράφουν νέα χαμηλά για το Νοέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, το light crude oil (σειρά Δεκ.’12) έκλεισε την συνεδρίαση στα $84,44/βαρέλι, με απώλειες της τάξης του -4,83%, και νέο χαμηλό στα $84,05/βαρέλι.

Όσον αφορά τα προϊόντα ενέργειας, το πετρέλαιο θέρμανσης (σειρά Δεκ.’12) έκλεισε στα $296,21cents/γαλόνι, με απώλειες της τάξης του -3%, ενώ η αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline έκλεισε στα $258,89cents/γαλόνι με ημερήσιες απώλειες -4,02%.

Να σημειωθεί ότι το U.S. Department of Energy ανακοίνωσε αύξηση στα αποθέματα αργού κατά +1,77εκατ. βαρέλια, αναπάντεχη αύξηση στα αποθέματα βενζίνης κατά +2,87εκατ. βαρέλια, με παράλληλη κατάρρευση της ζήτησης, και αύξηση κατά 131χιλ. βαρέλια για τα αποθέματα distillates.

Στα πολύτιμα μέταλλα η εικόνα ήταν σταθεροποιητική, με τους επενδυτές να προσφεύγουν σε αυτά ως «ασφαλή καταφύγια»; με τον χρυσό (σειρά Δεκ.’12) να κλείνει την συνεδρίαση στα $1714/ουγκιά, με οριακές απώλειες, και την αντίστοιχη σειρά για το ασήμι να κλείνει στα $31,661/ουγκιά με απώλειες -0,60%.

Τέλος, νέα χαμηλά κατέγραψε ο χαλκός, με τη σειρά Δεκ.’12 να χάνει τα αρχικά κέρδη της ημέρας, κλείνοντας στα $344,15cents/λίμπρα, με απώλειες -1,70%, και χαμηλό στα $343cents/λίμπρα. 


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger