E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σαουδική Αραβία: Πρακτικές Μεσαίωνα- Σταυρώνουν τους ενόχους!

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013



Για πρακτικές του μεσαίωνα, κατηγορούν τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υψώνοντας την φωνή τους ενάντια στην ποινή της… σταύρωσης, που εξακολουθεί και εφαρμόζεται στην χώρα.
Επτά νέοι αναμένεται να εκτελεστούν, με τόσο σκληρό και βάναυσο τρόπο, στις επόμενες ώρες για ένα έγκλημα το οποίο κατηγορούνται ότι διέπραξαν όταν ήταν ακόμη ανήλικοι. Επιπλέον, όπως οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποκαλύπτουν, οι κρατούμενοι υπέστησαν βασανιστήρια με στόχο να ομολογήσουν για πράξεις που δεν έκαναν, τη στιγμή που η όλη διαδικασία ήταν διάσπαρτη από λάθη και παρανομίες. Η δίκη διήρκησε μόλις 3 ώρες με τους κατηγορούμενους να μην έχουν καν το δικαίωμα υπεράσπισης.
«Ζούμε σε μια μεσαιωνική κοινωνία, ακόμα κι αν βρισκόμαστε στην αυγή της τρίτης χιλιετίας» δηλώνει ο Μοχάμεντ αλ Καχτάνι, επικεφαλής της Οργάνωσης για τα Πολιτικά Δικαιώματα στη Σαουδική Αραβία. Ο οποίος αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη ποινή ισχύει για τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κι εφαρμόζεται εκτός αν παρέμβει η κυβέρνηση.
Ποιο είναι αραγε το έγκλημα των 7; Μια σειρά ληστείων με λάφυρα κοσμήματα στην πόλη της Abha, στα νότια της χώρας μεταξύ 2005- 2006. Η ποινή επιβλήθηκε πριν από τρία χρόνια, ωστόσο οι αρχές περίμεναν ενηλικιωθούν καθώς τότε η ηλικία τους ήταν μεταξύ 15- 19 ετών.
Η θανατική καταδίκη εφαρμόζεται συνήθως με αποκεφαλισμό. Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, όχι στην περίπτωση των συγκεκριμένων  Οι νέοι θα σταυρωθούν και θα αφεθούν πάνω στο σταυρό για αρκετές ώρες. Έτσι θα γίνουν το αντικείμενο χλευασμού πριν θανατωθούν.
Μάταια οι υπερασπιστές τους ζητούν επανάληψη της δίκης και το δικαίωμα εκπροσώπησης στο δικαστήριο. Η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει έκκληση για να μπει ένα τέρμα σε όλο αυτό. Μάταια, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους ενόχους και η Σαουδική Αραβία βυθίζεται στο.. σκοτάδι.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger