E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πεζοναύτης που είχε ουρήσει πτώμα Ταλιμπάν: "θα το ξαναέκανα"

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013


Ο Αμερικανός πεζοναύτης ο οποίος είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο και είχε υποβιβαστεί διότι ούρησε το πτώμα ενός πολεμιστή Ταλιμπάν το 2011 δήλωσε σε αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό ότι θα το ξαναέκανε.

"Μετανιώνω μόνο για τις επιπτώσεις που είχε στην φήμη των Πεζοναυτών η πράξη μου, αλλά κατα τ'άλλα δεν μετανιώνω καθόλου που την έκανα" δήλωσε ο Λοχίας Joseph Chamblin σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό στις ΗΠΑ. Το περιστατικό είχε βιντεοσκοπηθεί και ανέβει στο Youtube προκαλώντας διεθνή σάλο και φόβο μήπως αντιδράσουν τα τακτικά αφγανικά στρατεύματα εναντίον των Αμερικανών.

"Αυτοί ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που σκοτώνουν τις οικογένειές μας και τα αδέρφια μας" συνέχισε ο Chamblin. Λίγες μέρες νωρίτερα ενα μέλος της ομάδας του είχε σκοτωθεί από αυτοσχέδια βόμβα. "Είμαστε άνθρωποι, αν έχανες τον αδερφό σου ή την μητέρα σου δεν θα ήθελες εκδίκηση;" λέει ο ίδιος. 

Όπως δηλώνει, δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να δημιούργησε παραπάνω κινδύνους στους συναδέλφους του με την πράξη του και ότι αντίθετα έτσι θα δημιούργησε ψυχολογικά προβλήματα στους Ταλιμπάν αφού πιστεύουν ότι αν ενας άπιστος αγγίξει το πτώμα τους αφού σκοτωθούν τότε δεν πάνε στον Παράδεισο. 

Ο Chamblin σκοπεύει να αποστρατευθεί τον Σεπτέμβριο και να γράψει ενα βιβλίο ενω το Στρατοδικείο τον καταδίκασε για αμέλεια καθήκοντος με 500 δολλάρια πρόστιμο και υποβιβασμό.

"Προτιμάτε οι Πεζοναύτες να είναι προσκοπάκια ή προτιμάτε να σκοτώνουν αυτούς που εκμεταλλεύονται τις ΗΠΑ; τί από τα δυο προτιμάτε; πάντως και τα δυο δεν μπορείτε να τα έχετε" συνέχισε.
  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger