E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Προσφέρουν έπαθλο 100.000 ευρώ για το καλύτερο σχέδιο... Brexit!

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013


Το Ινστιτούτο Οικονομικών Υποθέσεων (IEA), ένα από τα πιο γνωστά think tanks στη Βρετανία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού: αναζητά το καλύτερο σχέδιο για μια έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και προσφέρει στον πρώτο νικητή χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ.

Το συντηρητικό και νεοφιλελεύθερο think tank ανακοίνωσε ότι θα δώσει το «βραβείο Brexit» σε όποιον παρουσιάσει το καλύτερο σχέδιο τόσο για τη Βρετανία όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα καλύπτει την αποχώρηση της χώρας και την επανατοποθέτησή της σε νέα οικονομικά και γεωπολιτικά δεδομένα μετά την έξοδο.

«Εχει φτάσει πια η ώρα να εξεταστεί πώς το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να υπάρξει χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χρειάζεται να αναλογιστούμε σοβαρά με ποιο τρόπο μπορεί η Βρετανία να έχει μια ελεύθερη και ευημερούσα οικονομία εκτός της Ε.Ε., δεδομένου ότι η έξοδος είναι μια σοβαρή πιθανότητα μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές» τονίζεται στην ανακοίνωση του Ινστιτούτου.

Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι μπορούν να είναι μεμονωμένα άτομα ή εταιρικά όργανα, προσκαλούνται να παραδώσουν ένα προσχέδιο πρότασης μεγέθους 2.000 λέξεων μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου. Οι συγγραφείς περίπου 20 εξ' αυτών θα έχουν στη διάθεση τους 4 μήνες ώστε να παράξουν μια πιο λεπτομερή εκδοχή.

Οι προτάσεις θα κριθούν από επιτροπή αποτελούμενη από εννέα κριτές, γνωστούς για τις ευρωσκεπτικιστικές θέσεις τους.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger