E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δύο φεγγάρια είχε ο πλανήτης μας στο παρελθόν, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Συγκλονιστικές είναι οι πρόσφατες εκτιμήσεις Αμερικανών αστρονόμων, που φαίνεται να ανατρέπουν ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το διάστημα, αφού, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, στο παρελθόν, γύρω από τον πλανήτη μας περιστρέφονταν, όχι ένα, αλλά δύο φεγγάρια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, ο καθηγητής Ερικ Ασφάουγκ από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στη Σάντα Κρουζ υποστηρίζει ότι ο έτερος φυσικός δορυφόρος της Γης έζησε μόλις μερικά εκατομμύρια χρόνια πριν συγκρουστεί και ενωθεί με το δίδυμό του δορυφόρο, δημιουργώντας το σημερινό φεγγάρι.

Το δεύτερο φεγγάρι της Γης, υπολογίζεται πώς ήταν 30 φορές μικρότερο από τη σημερινή Σελήνη ωστόσο περιστρεφόταν γύρω από τη Γη με την ίδια ταχύτητα και στην ίδια περίπου απόσταση. Κάποια στιγμή τα δύο δίδυμα φεγγάρια, συγκρούστηκαν και έγιναν ένα, αποκτώντας τη σημερινή μορφή που έχει η Σελήνη

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ασφάουγκ, η θεωρία αυτή, αποδεικνύεται από το γεωλογικό ανάγλυφο της Σελήνης, αφού οι κρατήρες και τα βουνά που διαθέτει, είναι απομεινάρια εκείνης της σύγκρουσης.

Η νέα αυτή θεωρία πρόκειται να παρουσιαστεί σε συνέδριο που θα γίνει στη Βασιλική Εταιρεία του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο.



http://www.iefimerida.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger