E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σοκαρισμένοι Ιάπωνες θέλουν να ντύσουν με εσώρουχο τον David του Μιχαήλ Αγγέλου

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013



Oι κάτοικοι της ιαπωνικής πόλης Οκουιζούμο, στα δυτικά της χώρας, ζητούν από τις αρχές να ντύσουν με εσώρουχο το αντίγραφο του διάσημου αγάλματος David του Μιχαήλ-Αγγέλου ώστε να είναι πιό σεμνό.
Η μικρή πόλη δέχτηκε το περασμένο καλοκαίρι τα αντίγραφα του David (16ος αι. μ.Χ.) και της Αφροδίτης της Μήλου τα οποία πρόσφερε ένας επιχειρηματίας της περιοχής. Τοποθετήθηκαν σε ένα δημόσιο πάρκο όπου συνυπάρχουν με ένα δημόσιο γυμανστήριο και μια παιδική χαρά.
«Οι κάτοικοι δήλωσαν στις αρχές ότι τα παιδιά τους φοβούνται τα αγάλματα, τα οποία είναι τεράστια και έφτασαν στην πόλη τους απροειδοποίητα» εξηγεί ένας δημοτικός σύμβουλος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Αυτά τα αγάλματα αναπαριστούν γυμνά σώματα, ένα καλλιτεχνικό στυλ το οποίο είναι εντελώς άγνωστο στην περιοχή μας. Οι κάτοικοι πιστεύουν ότι αυτό δεν είναι καλό για τα παιδιά τους» συμπλήρωσε.
Οι κάτοικοι ζήτησαν τελικά να τοποθετηθεί εσώρουχο στον David, όπως αναφέρει η καθημερινή εφημερίδα Yomiuri Shimbun. Οι δημοτικοί άρχοντες ελπίζουν ότι οι κάτοικοι θα συνηθίσουν σιγά-σιγά αυτά τα αγάλματα και ότι θα χρησιμεύσουν στην αισθητική εκπαίδευση των παιδιών τους.


http://www.iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger