E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος δώρισε τη μισή του περιουσία!

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013



Ο Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον και η γυναίκα του Τζοάν, είναι δύο από τους δισεκατομμυριούχους εκτός ΗΠΑ που έχουν συμφωνήσει διά της υπογραφής τους να δώσουν τη μισή τους περιουσία για φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω της συμφωνίας «Giving Pledge». Ο μεγιστάνας της Virgin μπήκε κι αυτός σε μία λίστα με λαμπρά ονόματα.Μερικοί από τους πιο πλούσιους ιδιώτες του πλανήτη έχουν υπογράψει τη σχετική συμφωνία και μόλις πεθάνουν, η μισή τους περιουσία θα δοθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. «Giving Pledge» σημαίνει «Δίνοντας υπόσχεση», με το ουσιαστικό, όμως, να σημαίνει και «ενέχυρο».
Η συμφωνία ισχύει από το 2010 και ήδη έχουν συμφωνήσει να συμμετέχουν πάμπλουτοι επιχειρηματίες από τη Ρωσία, τη Νότιο Αφρική, τη Γερμανία, την Ινδία και τη Μεγάλη Βρετανία. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκεται και η Μελίντα Γκέιτς, σύζυγος του ιδιοκτήτη της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, που θεωρείται ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.
Της λίστα ηγείται ο υπερήλικας δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ. Αρχικά η λίστα προοριζόταν μόνο για Αμερικανούς επιχειρηματίες, ωστόσο τα πλάνα άλλαξαν στην πορεία. Και το εγχείρημα ήταν δύσκολο.
Ο Μπάφετ πραγματοποίησε συνεχή ταξίδια προκειμένου να πείσει επιχειρηματίες απ’ όλον τον κόσμο να μπουν στη συμφωνία «Giving Pledge». Συνάντησε Άραβες, Κινέζους και πολλούς άλλους βαθύπλουτους.
Στη λίστα βρίσκεται μεταξύ άλλων και το όνομα του Ρώσου ηγέτη Βλάντιμιρ Πούτιν.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger