E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

-71 βαθμοί Κελσίου! – Το πιο κρύο χωριό του κόσμου πάγωσε κι άλλο

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013



Το Οϊμιάκον της Ρωσίας είναι ένα χωριό που η θερμοκρασία συνήθως είναι μικρότερη των -50 βαθμών Κελσίου. Μάλιστα, αυτές τις ημέρες, ο υδράργυρος δείχνει -71 βαθμούς. Το παράδοξο είναι ότι στα ρωσικά Οϊμιάκον σημαίνει «το νερό που δεν παγώνει».
Το χιόνι σκεπάζει το χωριό σαν πάπλωμα. Τα αεροπλάνα δεν μπορούν να προσεγγίσουν το χωριό το χειμώνα. Η προσγείωσή τους είναι ανέφικτη. Ακόμα και τα αυτοκίνητα ένουν όλη μέρα με τη μηχανή ανοικτή, καθώς οι ιδιοκτήτες φοβούνται πως αν σβήσουν τη μηχανή, τότε δύσκολα το αμάξι θα ξαναπάρει μπρος. Εξάλλου, οι μπαταρίες αποφορτίζονται.
Το ολόλευκο χωριό βρίσκεται στα βορειοοανατολικά της χώρας, γι’ αυτό και οι κάτοικοί του μοιάζουν με Κινέζους. Ο συνοικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων και είναι το μόνο κατοικημένο μέρος στον κόσμο που έχει τόσο χαμηλές θερμοκρασίες. Οι δυσκολίες για τους κατοίκους του είναι πάμπολλες και καθημερινές.
Ωστόσο, τους έχουν γίνει δεύτερη φύση. Οι 500 μόνιμοι κάτοικοι τρέφονται με κρέας ταράνδου και αλόγου κι έτσι μπορούν και έχουν δυνάμεις για το τσουχτερό κρύο.
Για να ανοιχτεί λάκκος στο έδαφος θέλει μεγάλη προσπάθεια. Για τις κηδείες απαιτείται σκάψιμο τριών ημερών και παράλληλο ξεπάγωμα του εδάφους με αναμμένα κάρβουνα.
Το χωριό δεν κατοικείτο πριν από εκατό χρόνια. Απλά χρησίμευε ως στάση για κτηνοτρόφους. Η ρωσική κυβέρνηση για να τους βοηθήσει, κατάφερε και το μετέτρεψε σε μόνιμο συνοικισμό.


http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger