E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οι γυναίκες με μεγάλο σαγόνι είναι πιο άπιστες

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013


Μια νέα επιστημονική έρευνα αμερικανών και καναδών ερευνητών διαπίστωσε για πρώτη φορά ότι οι γυναίκες που έχουν μεγάλο πηγούνι, είναι πιο δραστήριες σεξουαλικά από εκείνες με μικρότερο πηγούνι. Είναι επίσης πιο πιθανό να απατήσουν το σύντροφό τους, ενώ, από την άλλη, είναι λιγότερο ελκυστικές στους άνδρες που αναζητούν μια μόνιμη σύντροφο.


Τα μεγάλα πηγούνια σε μια γυναίκα συχνά δημιουργούνται από το υψηλό επίπεδο της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνη, η οποία είναι επίσης παρούσα σε όλες τις γυναίκες σε μια ποικιλία ποσοτήτων. Η ορμόνη επίσης αυξάνει το επίπεδο σεξουαλικής αυτοπεποίθησης μιας γυναίκας, μια τάση που συνήθως αποδίδεται συχνότερα στους άνδρες.

Οι ερευνητές, από τέσσερα αμερικανικά και καναδικά πανεπιστήμια, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ?Telegraph?, διαπίστωσαν ότι οι άνδρες, όταν ψάχνουν για μια μακρόχρονη σύντροφο, απορρίπτουν γυναίκες με ανδρικά χαρακτηριστικά, όπως το μυτερό και μεγάλο σαγόνι, φοβούμενοι ότι θα τους απατήσουν.

Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι αυτή η τάση ερμηνεύεται εξελικτικά με βάση την επιθυμία των ανδρών να έχουν μια γυναίκα που θα κάνει παιδιά μόνο μαζί τους. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό ψυχολογικό περιοδικό «Personality and Individual Differences» (Προσωπικότητα και Ατομικές Διαφορές), επισημαίνει ότι οι πληροφορίες για το ρίσκο της γυναικείας απιστίας – αιώνιος φόβος των ανδρών- εν δυνάμει μεταφέρονται και μέσα από το βαθμό αρρενωπότητας των γυναικείων προσώπων.

Έτσι, ένας άνδρας, απλώς κοιτώντας το πρόσωπο μιας γυναίκας, ενστικτωδώς μπορεί να σχηματίσει μια αντίληψη για το πόσο «επικίνδυνη» μπορεί να είναι και συνεπώς πόσο κατάλληλη για μόνιμη σύντροφός του. Ένα διάσημο παράδειγμα, λένε οι υποστηρικτές της θεωρίας, είναι η ηθοποιός του Χόλιγουντ Μεγκ Ράιαν, που έχει μεγάλο και μυτερό πηγούνι και η οποία απάτησε τον σύζυγό της Ντένις Κουέηντ με τον επίσης ηθοποιό Ράσελ Κρόου!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger