E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ιταλια: Σαλος με φωτογραφιες απο ρωμαϊκο παρτι τοπικων αρχοντων

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Οι αποκαλύψεις απειλούν ακόμη και την τοπική κυβέρνηση του Λάτσιο







Ενα ακόμη σκάνδαλο κλονίζει τον πολιτικό βίο της Ιταλίας. Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στον ιταλικό και ξένο Τύπο, παρουσιάζουν τοπικούς άρχοντες να συμμετέχουν σε ένα ξέφρενο «τόνγκα» πάρτι, ντυμένοι με ρωμαϊκές χλαμύδες και τηβέννους, ταΐζοντας ο ένας τον άλλον σταφύλια και πίνοντας κρασί από αμφορείς.

Το προκλητικό πάρτι διοργανώθηκε από τον 32χρονο Κάρλο ντε Ρομάνις, μέλος του Λαού της Ελευθερίας και τοπικό αξιωματούχο της περιφέρειας του Λάτσιο

Η δημοσίευση των φωτογραφιών, που λήφθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2010, συνέπεσε με την αποκάλυψη κατηγοριών για υπεξαίρεση περίπου 1,3 εκατομμυρίων ευρώ από το κεντροδεξιό κόμμα Λαός της Ελευθερίας του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.


Οι αποκαλύψεις απειλούν να ρίξουν την τοπική κυβέρνηση της περιφέρειας του Λάτσιο, η οποία περιλαμβάνει και τη Ρώμη. Σύμφωνα με πληροφορίες το πάρτι διοργανώθηκε από τον 32χρονο Κάρλο ντε Ρομάνις, μέλος του Λαού της Ελευθερίας και τοπικό αξιωματούχο της περιφέρειας του Λάτσιο, με αφορμή την εκλογική του νίκη και την επιστροφή του στη Ρώμη έπειτα από οκτώ χρόνια που είχε περάσει ως βοηθός στο πλευρό ενός ιταλού ευρωβουλευτή.


Αν και ο Ρομάνις υποστηρίζει ότι πλήρωσε το πλουσιοπάροχο πάρτι με δικά του χρήματα, οι φωτογραφίες έχουν προκαλέσει την οργή πολλών Ιταλών. Σε μία χώρα, όπου ο μέσος μισθός υπολογίζεται στα 1.200 ευρώ τον μήνα, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Λάτσιο βγάζουν περίπου 13.000 ευρώ τον μήνα, εκτός των επιδομάτων που λαμβάνουν.


Μέσα στο 2011, το τοπικό συμβούλιο του Λάτσιο συνήλθε 52 φορές ενώ για το 2012 έχει περάσει μόλις 13 νόμους. Κάθε μέλος των 21 τοπικών συμβουλίων της Ιταλίας κοστίζει στο κράτος περίπου 750.000 ευρώ τον χρόνο, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτό το ποσό οι μισθοί των βοηθών τους.

«Πάντα υπήρχε ένα κενό μεταξύ του πώς ζουν οι πολιτικοί και οι καθημερινοί άνθρωποι»σχολίασε η 73χρονη συνταξιούχος δασκάλα, Ινές Πεσκαρμόνα«Αλλά αν είσαι απελπισμένος, όπως είναι πολλοί άνθρωποι σήμερα, δεν μπορείς να συνεχίσεις να τους ανέχεσαι» προσέθεσε.


Τα δημοσιεύματα για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης χρημάτων, επικεντρώνονται στο πρόσωπο του Φράνκο Φιορίτο, του πρώην επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου του Λάτσιο και μέλος του Λαού της Ελευθερίας. Ο Φιορίτο κατηγορείται ότι μετέφερε παράνομα χρήματα του κόμματος σε προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς, ωστόσο ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger