E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

10 + 1 διασημα φιλια που εγραψαν τη δικης τους ιστορια

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Η αλλοπαρμένη Rihanna και ο ντάης Chris Brown, που κάποτε αγαπήθηκαν, μετά πλακώθηκαν και τώρα έκαναν το κομμάτι τους στα MTV Awards, δεν είναι οι μοναδικοί που προκάλεσαν αίσθηση ανταλλάσσοντας ένα φιλί δημοσίως. Πριν από αυτούς, υπάρχει ολόκληρη λίστα από στιγμιότυπα διάσημων φιλιών στην ποπ κουλτούρα και την τέχνη. Ιδού!

«From Here to Eternity» (1953)
 
Αν κάτι σου έχει μείνει στη μνήμη από το ασπρόμαυρο δράμα του Fred Zinnemann, δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από τη χαρακτηριστική σκηνή πάθους του Lancaster Burt και της Deborah Kerr σε παραλία της Χαβάης.


«Gone With the Wind» (1939)

 
Ένας από τους μεγαλύτερους έρωτες που γέννησε η έβδομη τέχνη διαδραματίστηκε με φόντο τον πόλεμο των Βορείων και των Νοτίων μεταξύ της Σκάρλετ Ο’ Χάρα (Vivien Leigh) και του Ρετ Μπάτλερ (Clark Gable) στο οσκαρικό αριστούργημα «Όσα παίρνει ο άνεμος».


Bruderkuss (1979)

 
Εκτός από την κοινωνικοπολιτική του ερμηνεία, το ιστορικό φιλί μεταξύ των ηγετών της Σοβιετικής Ένωσης, Leonid Brezhnev και της Ανατολικής Γερμανίας, Erich Honecker τον Ιούνιο του 1979 αποτυπώθηκε ως γκραφίτι πάνω στο Τείχος του Βερολίνου- πλέον γνωστό ως East Side Gallery- από τον Ρώσο Dmitri Vrubel και έκτοτε εξελίχθηκε στο πιο διάσημο σουβενίρ της πόλης.


«Lady and the Tramp» (1955)

 
Ο Walt Disney ήταν χρόνια μπροστά. Ο λόγος; Η σκηνή στο περίφημο καρτούν του «Η λαίδη και ο αλήτης» θα μπορούσε άνετα να διαφημίζει μακαρόνια spaghetti: η μία ρουφάει από τη μία πλευρά, ο άλλος από την άλλη και στη μέση του μακαρονιού, τα χείλια ενώνονται με τον πιο ρομαντικό τρόπο.


Britney Spears & Madonna, MTV Awards 2003

 
Κάποιος θα έπρεπε να υπενθυμίσει στη Rihanna και τον Chris Brown ότι ένα άλλο φιλί και μάλιστα προ «προχώ» είχε δημιουργήσει σούσουρο στα MTV Awrads το 2003. Η Britney Spears προσφέρθηκε και η Μαντόνα –αλίμονο!- το δέχτηκε με καμάρι.


«Breakfast at Tiffany’s» (1961)

 
Ποιο κορίτσι δεν έχει ρίξει μαύρο δάκρυ σε αυτή την ταινία και ειδικά στο φινάλε. Εκεί όπου η Χόλι (Audrey Hepburn) κατεβαίνε από το ταξί και τρέχει να φιλήσει τον αγαπημένο της Πολ (George Peppard) ενώ η βροχή πέφτει τουλούμια.


«Unconditional Surrender» (1945)

 
Για το Αμερικανούς θεωρείται το πιο διάσημο φιλί του αιώνα και η ιστορία του έχει ως εξής: στις 14 Αυγούστου 1945, στα πλαίσια των εορτασμών για τη νίκη των Η.Π.Α εναντίον της Ιαπωνίας, ένας ναύτης φιλά τη νοσοκόμα κοπέλα του καταμεσίς της Times Square στη Νέα Υόρκη. Ο φωτογράφος Alfred Eisenstaedt απαθανατίζει το ερωτικό ενσταντανέ και έπειτα η περίφημη φωτογραφία γίνεται εξώφυλλο στο περιοδικό Life. Το 2005, στην επέτειο των 60 χρόνων από τη θρυλική φωτογραφία, ήρθε και η σειρά του γλυπτού το οποίο έχει ταξιδέψει από τη Νέα Υόρκη στο Σαν Ντιέγκο και προσεχώς και στο Νιου Τζέρσεϊ. 


«The Kiss» (1889)

Η πονεμένη ιστορία της Franscesca da Rimini, της ηρωίδας από τη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη που αγάπησε τον Paolo, τον αδελφό του άντρα της Giovanni Malatesta ενέπνευσε τον Γάλλο γλύπτη Auguste Rodin και ιδού το αποτέλεσμα.


«Notebook» (2004)


 
Με κάτι τέτοιες ταινίες όπως το «Ημερολόγιο» παίρνουν τα μυαλά μας αέρα για τις αδελφές ψυχές και τον έρωτα που δεν χάνεται όσα χρόνια και αν περάσουν. Και όσο φαντασιώνεσαι τόσο σου σκάει η σκηνή όπου ο Ryan Gosling συναντά το μεγάλο του απωθημένο, τη Rachel Mc Adams και καίγεται το πελεκούδι. 

 
«Godfather II» (1974)

Δεν στάζουν όλα τα φιλιά μέλι. Υπάρχουν και αυτά της προδοσίας ειδικά όταν τα τολμά εκείνος που έχει πάθει τη ζημιά. Όπως, για παράδειγμα, ο υποδειγματικός ο Μάικλ Κορλεόνε (Al Pacino) στο «Νονό 2» που φιλά τον αδελφό του Φρέντο (John Cazale) λέγοντας του: «Ξέρω ότι ήσουν εσύ Φρέντο, εσύ με πλήγωσες».


Vancouver Riot Kiss (2011)

 
Πέρυσι τον Ιούνιο οι απανταχού Αγανακτισμένοι έσκιζαν τα ιμάτια τους για το copyright αυτής της περίφημης φωτογραφίας που έκανε πάταγο στο διαδίκτυο. Ένα ζευγάρι που φιλιέται καταμεσής του δρόμου δίχως να νοιάζεται για το μπάχαλο των ταραχών γύρω του άλλωστε θα ταίριαζε γάντι στην περίσταση μόνο που η αλήθεια βρίσκεται στο μακρινό Βανκούβερ κατά τη διάρκεια σύρραξης οπαδών μετά από αγώνα χόκεϊ.

lcitynews






Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger