E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η Ατλαντιδα βρεθηκε στη Βορειο θαλασσα

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Τη θρυλική Ατλαντίδα εντόπισαν Βρετανοί επιστήμονες. Όπως υποστηρίζουν μεταξύ Δανίας και Σκωτίας πριν από οκτώ χιλιάδες χρόνια υπήρχε μια χώρα, όπου υπήρχαν πόλεις και ζούσαν άνθρωποι. Ωστόσο η παγκόσμια κλιματική αλλαγή τους εξανάγκασε να εγκαταλείψουν τα πάτρια εδάφη και η στεριά με τον καιρό βρέθηκε κάτω από το νερό της Βόρειας θάλασσας.

Οι αυτοδύτες πετρελαϊκή εταιρείας, οι οποίοι εκτελούν εργασίες στα ύδατα και την υφαλοκρηπίδα της περιοχής, σκόνταψαν πάνω στον «βυθισμένο κόσμο» και ανακάλυψαν καμάκια, εργαλεία από πυριτόλιθο, αρχαίους ταφικούς τύμβους και έδειξαν τα ευρήματά τους στους ειδικούς του Πανεπιστημίου St. Andrews. Εκείνοι υπέθεσαν ότι κάποτε ζούσαν εδώ αρκετές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Το κομμάτι της στεριάς ένωνε τη σύγχρονη Σκωτία και τη Δανία και απορροφήθηκε από το νερό έπειτα από μια φυσική καταστροφή, ίσως ένα τσουνάμι. Ωστόσο οι άνθρωποι κατόρθωσαν να μετακομίσουν από εδώ λόγω των αλλαγών της στάθμης της θάλασσας, που προκλήθηκαν από τις κλιματικές διαδικασίες.

Η εκδοχή των Βρετανών εγείρει σοβαρές αμφιβολίες, θεωρεί ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Εξελικτικής Γεωγραφίας του Ινστιτούτου Γεωγραφίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Αντρέι Βελίτσκο: "Τέτοιες απότομες υποχωρήσεις της στερεάς γης ή του βυθού της Βόρειας θάλασσας δεν υπάρχουν. Αλλά στην εποχή της κορύφωσης των τελευταίων παγετώνων εκεί υπήρξε μια υποχώρηση του ωκεανού. Το επίπεδό του μειώθηκε κατά 130 μέτρα. Ωστόσο καμία άλλη απόδειξη εκτός του ότι εκεί εκτείνονταν παγετώνες στο χώρο της υδάτινης λεκάνης, η οποία αποξηράνθηκε, δεν υπάρχει. Το τελευταίο στάδιο αυτής της διαδικασίας σημειώθηκε περίπου 20 χιλιάδες χρόνια πριν. Ενώ η Ατλαντίδα χρονολογείται περίπου στα 8000 χρόνια πριν και αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Οι Βρετανοί επιστήμονες παρ’ όλ’ αυτά είναι ενθουσιασμένοι. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου St. Andrews Ρίτσαρντ Μπέιτς υποστηρίζει ότι η Ατλαντίδα της Βόρειας θάλασσας είχε έκταση 800 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ το κεντρικό της τμήμα είχε το μέγεθος της Γαλλίας. 

Οι ερευνητές ασχολούνται με την αναζήτηση της Ατλαντίδας αρκετές δεκάδες χρόνια. Στον χάρτη του πλανήτη υπάρχουν τουλάχιστον δεκαπέντε σημεία, όπου υποθετικά βρισκόταν η μυστηριώδης ήπειρος. Μεταξύ αυτών είναι η θαλάσσια λεκάνη μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου, οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η περιοχή των Νήσων Αζορών, το αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων, η Μαύρη Θάλασσα, οι Άνδεις, η Βραζιλία.

Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Πλάτωνας διηγήθηκε για πρώτη φορά για το θρυλικό νησί των Ατλάντων, το οποίο βυθίστηκε μέσα σε μια μέρα στο βυθό της θάλασσας. Βασισμένος σε κάποιους θρύλους ο διάσημος Έλληνας υπέδειξε την εποχή της καταστροφής ως 9000 χρόνια, δηλαδή στα μέσα της 10ης χιλιετίας π.Χ. Η αλήθεια είναι ότι ο Πλάτωνας δεν αναφέρει τίποτε για τη Βόρειο θάλασσα, όπου υποτίθεται βρέθηκε η θρυλική ήπειρος από τους Βρετανούς επιστήμονες. Ως τόπο της καταστροφής της Ατλαντίδας ο φιλόσοφος είχε κατονομάσει τον Ατλαντικό Ωκεανό.

http://www.real.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger