E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οδηγός 105 ετών δηλώνει: E όχι και γέρος!

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Δεν νομίζω ότι είμαι μεγάλος... λέει ο Μπομπ Έντουάρντς από τη Νέα Ζηλανδία, ο οποίος οδηγεί αυτοκίνητο τα τελευταία 88 από τα 105 χρόνια της ζωής του. Το αποδεικνύουν στην τελική και οι επιδόσεις του: μόλις ένα τρακάρισμα και ένα πρόστιμο. Κατά τα άλλα η ζωή συνεχίζεται.

O Έντουαρντς χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο για τα καθημερινά ψώνια, αλλά και για να πηγαίνει στο γυμναστήριο. Φροντίζει επίσης την γυναίκα του, η οποία είναι 91 ετών.

Στη Νέα Ζηλανδία οι οδηγοί μετά τα 80 πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις ανά διετία προκειμένου να συνεχίσουν να οδηγούν.

Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας της Νέας Ζηλανδίας που εκδίδει τα διπλώματα οδήγησης σημειώνει ότι οι νέοι άνθρωποι εμπλέκονται συχνότερα σε ατυχήματα.

«Για πολλούς ηλικιωμένους, το δίπλωμα οδήγησης είναι πάνω από όλα το δικαίωμα στην ανεξαρτησία, στην ικανότητα να είναι χρήσιμοι και να μην επιβαρύνουν κανέναν. Η δουλειά μας εδώ είναι να φροντίζουμε ώστε και το δικαίωμα αυτό να γίνεται σεβαστό, αλλά και οι δρόμοι μας να είναι ασφαλείς» λέει ο Αντι Νάκστεντ.

Σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες, ο μεγαλύτερος σε ηλικία οδηγός που έχει καταγραφεί ήταν ο Φρεντ Χέιλ από τις ΗΠΑ, ο οποίος κρατούσε το τιμόνι μέχρι τα 108α γενέθλιά του, το 1998.

zoomblog

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger