E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το Facebook επιβεβαιώνει ότι “έκλεισε” ελληνικά προφίλ χρηστών.Πολλά θύματα αριστεροί και αντιεξουσιαστές

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Στα πλαίσια της διαδικασίας ταυτοποίησης το Facebook κατέβασε λογαριασμούς ελλήνων χρηστών πολλοί από τους οποιούς κινούνται στο ευρύτερο φάσμα του αριστερού και αντιεξουσιαστικού χώρου. Σε επικοινωνία που είχε η ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας ΑΥΓΗ με το Facebook στην Ιρλανδία, τα στελέγχη του FB επιβεβαίωσαν το γεγονός  χωρίς όμως να δώσουν επαρκείς πληροφορίες για τα κριτήρια με τα οποία “κατέβηκαν” οι λογαριασμοί.

Σύμφωνα με το indymedia trolls, ομάδες που λειτουργούσαν στην πλατφόρμα του facebook “και είχαν 3.700 μέλη έχουν απομείνει με 100 ενεργά μέλη και όλοι οι υπόλοιποι έχουν απενεργοποιημένο λογαριασμό. Τα προφιλ  και οι ομάδες που εξαφανίστηκαν σύμφωνα με την αρχική καταγγελία  είχαν σαφή αναφορά στον αριστερό και αντιεξουσιαστικό χώρο.

Το www.avgi.gr επικοινώνησε με τα γραφεία του Facebook στην Ιρλανδία και η ενημέρωση ήταν πως οι περισσότεροι λογαριασμοί έκλεισαν επειδή παραβίαζαν τον κανονισμό περί επωνυμίας, ήταν δηλαδή ψευδώνυμοι η ψεύτικοι. “Έχουμε βρει πως όταν οι χρήστες είναι επώνυμοι, μειώνονται οι πιθανότητες παρενόχλησης και εκφοβισμού άλλων χρηστών. Πρόκειται για παγκόσμιο κανονισμό, ο οποίος εφαρμόζεται ισότιμα σε όλο τον κόσμο”.

Στην συνέχεια επιβεβαιώθηκε στην ιστοσελίδα πως το δίκτυο ζητάει ταυτότητες σε περίπτωση κατά την οποία υπάρχει υποψία χρήσης ψεύτικης ταυτότητας κάποιου για λόγους ασφαλείας.



Πληροφορίες από την ΑΥΓΗ

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger