E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οργή στις Φιλιππίνες με το νέο βιβλίο του Νταν Μπράουν

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013



«Η Μανίλα είναι η πύλη της κολάσεως». Αυτός ο χαρακτηρισμός για την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων στο νέο βιβλίο του διάσημου συγγραφέα, Νταν Μπράουν, με τις εκατομμύρια πωλήσεις ήταν αρκετό για να προκαλέσει την οργή της χώρας.
Στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Κόλαση» (Inferno), ο Μπράουν χαρακτηρίζει την Μανίλα ως «πύλη της κολάσεως», καθώς την περιγράφει ως μια παρακμιακή πόλη, όπου κυριαρχεί η φτώχεια, η εγκληματικότητα και το εμπόριο λευκής σαρκός.
Ο κυβερνήτης της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, Φράνσις Τολεντίνο, έστειλε επιστολή στον συγγραφέα όπου εκφράζει την απογοήτευσή του για τους χαρακτηρισμούς.
Συγκεκριμένα ο Τολεντίνο κατηγορεί πως με βάση τα λεγόμενα «αρχεία μετανάστευσης» της χώρας, ο συγγραφέας του «Κώδικα Ντα Βίντσι» δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στην χώρα. Στη συνέχεια υποστηρίζει πως η Μανίλα είναι το κέντρο των Φιλιππίνων όσον αφορά την πνευματικότητα, την πίστη και την ελπίδα.
«Η πίστη μας στον θεό μας ενώνει σαν έθνος και πιστεύουμε πως οι πολίτες της Μανίλα αποτελούν αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ήθους και συμπόνιας, κάτο που το μυθιστόρημά σας έχει αποτύχει πλήρως να περιγράψει», υπογραμμίζει ο Τολεντίνο.
Σε κάθε του βιβλίο πάντως ο Μπράουν προκαλεί, ειδικά την καθολική εκκλησία. Ωστόσο αποτελεί εκδοτικό γεγονός, καθώς γίνεται ανάρπαστο και εξαφανίζεται από τα ράφια των βιβλιοπωλείων.
Στο νέο μυθιστόρημα πρωταγωνιστεί ο γνωστός από τα βιβλία «Κώδικας Ντα Βίντσι» και «Πεφωτισμένοι», καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον. Χώρος δράσης της υπόθεσης είναι η καρδιά της Ευρώπης, η Ιταλία.
Ο Λάνγκτον θα αναμετρηθεί με ένα σατανικό αντίπαλο ενώ ταυτόχρονα καταπιάνεται με έναν γρίφο, τον οποίον θα προσπαθήσει να επιλύσει με τη βοήθεια του σκοτεινού, επικού ποιήματος του Δάντη.

Πηγή: protothema.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger