E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

"Με το ζόρι" κρατάει τη λιμουζίνα του προεδρικού ο Χριστόφιας- Αρνείται να την επιστρέψει

Τρίτη 30 Απριλίου 2013


Ο πρώην Πρόεδρος Χριστόφιας, αρνείται να παραδώσει τη λιμουζίνα, την οποία ο ίδιος είχε παραγγείλει (με έξοδα του κράτους βεβαίως) κατά τη διάρκεια της θητείας του. 
Το όλο θέμα επιβεβαίωσε το Γραφείο Τύπου του Προεδρικού Μεγάρου. Δεν δόθηκαν ωστόσο περισσότερες πληροφορίες από το προεδρικό. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας έχει στη διάθεση του και αυξημένη φρουρά(15 αστυνομικούς), μετά από απόφαση που είχε πάρει το Υπουργικό του Συμβούλιο, λίγες μέρες προτού αποχωρήσει από την εξουσία.
Σύμφωνα με το AlithiaOnline, ο Δημήτρης Χριστόφιας, όταν αποχώρησε από το προεδρικό μετά την τελετή παράδοσης, έφυγε με την προεδρική λιμουζίνα. Πού να ήξεραν ωστόσο στο προεδρικό, ότι αυτή δεν θα επέστρεφε ποτέ πίσω, ώστε να την έχει στη διάθεση του ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Ο τέως πρόεδρος, φαίνεται να επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας για να κρατήσει το αυτοκίνητο, αν και δεν επιβεβαιώνονται επίσημα. Υπενθυμίζουμε ο κ. Χριστόφιας, είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του ίδιου αλλά και της οικογένειάς του.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η νέα κυβέρνηση δεν κίνησε αμέσως τις διαδικασίες επιστροφής του αυτοκινήτου, αφήνοντάς το για ένα διάστημα στον τέως πρόεδρο, και αναμένοντας από τον ίδιο να την επιστρέψει. Την περασμένη βδομάδα ωστόσο, το 2ο αυτοκίνητο (αυτό που μεταφέρει τώρα τον Νίκο Αναστασιάδη) παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα. Αποτέλεσμα ήταν να μείνει ο πρόεδρος χωρίς αυτοκίνητο. Για τις μετακινήσεις του, επιστρατεύτηκε το αυτοκίνητο που είχε στη διάθεση του ο αείμνηστος πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσος Παπαδόπουλος, με τα γνωστά μηχανικά προβλήματα.
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη τι θα γίνει με τη προεδρική λιμουζίνα, ωστόσο το δεδομένο είναι ένα: ο τέως πρόεδρος της δημοκρατίας χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του προέδρου της Δημοκρατίας, την ώρα που ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, χρησιμοποιεί το δεύτερο αυτοκίνητο.
Την ώρα που ο Δημήτρης Χριστόφιας πήρε μαζί του την προεδρική λιμουζίνα, πήρε μαζί του και φρουρά 15 αστυνομικών. Υπενθυμίζουμε ότι μετά από απόφαση του απερχόμενου Υπουργικού Συμβουλίου, και λόγω ειδικών περιστάσεων, ο Δημήτρης Χριστόφιας διατηρεί και μετά την 1η του Μάρτη, αυξημένη φρουρά δεκαπέντε αστυνομικών.
Σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, ένας αριθμός μελών θα παραμείνει στη φρουρά του κ. Χριστόφια. Πέντε μέλη της δύναμης θα παραμείνουν στην εξοχική του κατοικία στο Κελλάκι, πέντε στο σπίτι του στην πρωτεύουσα και πέντε ένστολοι θα αποτελούν την προσωπική ομάδα ασφαλείας του, απόφαση που ίσως επανεξεταστεί μετά από 6 μήνες.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger