E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Έμπορος ναρκωτικών καταδικάζεται σε ποινή συγγραφής άρθρου κατά της κάνναβης

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013


Πολλές αποφάσεις των δικαστηρίων ξαφνιάζουν την κοινή γνώμη, όχι τόσο με την αυστηρότητα τους, όσο με τις ασυνήθιστες ποινές που επιβάλλουν. Η περίπτωση του Terry Bennett, είναι χαρακτηριστική.
Ο 32χρονος από το Ηνωμένο Βασίλειο, καταδικάστηκε για κατοχή και εμπορία ενός κιλού μαριχουάνας. Η απόφαση του δικαστηρίου όμως ξάφνιασε ακόμη και τον ίδιο.
Ο Bennett που ζει στο Gloucestershire, μαζί με τη μητέρα του, καταδικάστηκε αρχικά σε 240 ώρες κοινωνικής εργασίας. Ο νεαρός άνδρας ισχυρίστηκε πως υποφέρει από έναν τραυματισμό που θα έκανε αδύνατη την εκτέλεση της εργασίας και ζήτησε να τροποποιηθεί η ποινή του. Όπερ και εγένετο…
Ο δικαστής Julian Lambert, επανήλθε με μια εναλλακτική πρόταση. “Θα πρέπει να γράψεις ένα άρθρο 5.000 λέξεων, σχετικά με τους κινδύνους που κρύβουν τα ναρκωτικά”. Ο 32χρονος αιφνιδιάστηκε στο άκουσμα της δικαστικής πρότασης. Γνωρίζει πως αν αρνηθεί τον περιμένουν 12 μήνες στη φυλακή.
“Ρώτησα τον δικαστή αν θα μπορούσα να γράψω ένα πιο «ισορροπημένο» κείμενο, επισημαίνοντας τα υπέρ και τα κατά της χρήσης κάνναβης, όμως εκείνος μου απάντησε πως από τη στιγμή που απαγορεύεται η χρήση, θα έπρεπε να καταγράψω μόνο τις αρνητικές συνέπειες”, δήλωσε μετά από τη δίκη, ο Terry Bennett στη Mirror. “Θα γράψω σχετικά με τους επιβεβαιωμένους κινδύνους που κρύβει η κάνναβη και που ο κόσμος δεν γνωρίζει απαραίτητα.”
Ο Bennett έχει προθεσμία για να τελειώσει το κείμενο μέχρι τις 4 Απριλίου. Έτσι ξεκίνησε ένα αγώνα ταχύτητας με έπαθλο την ελευθερία του.
“Ελπίζω η έκθεση να είναι αρκετά καλή, αν και έχω να γράψω εδώ και πολλά χρόνια… Θα προσεγγίσω το θέμα από διαφορετική οπτική, γράφοντας για τους κινδύνους που κρύβονται, πίσω από το γεγονός πως είναι παράνομη και δεν θα ασχοληθώ με την ίδια τη φύση της μαριχουάνας.”, αποκάλυψε ο ίδιος ο Bennett, στα βρετανικά μέσα.
Πέρα από τη συγγραφή του άρθρου, το δικαστήριο του επέβαλλε 4μηνο κατ’οίκον περιορισμό μετά τις 8 μ.μ. Επίσης θα εξετάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Από τη στιγμή που γύρισε σπίτι του ο Bennett, δουλεύει πυρετωδώς, σαν να έδινε εξετάσεις στο σχολείο. Όλη μέρα συλλέγει πληροφορίες από το διαδίκτυο. Έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει τις πρώτες παραγράφους.

http://www.globalomen.com

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger