E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μαγική, λευκή Πρωτοχρονιά σε 2 εντυπωσιακά μέρη του κόσμου

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012


Υπάρχουν μέρη στον κόσμο που δε χρειάζονται ούτε πυροτεχνήματα, ούτε χρωματιστά λαμπιόνια για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά. Είναι από μόνα τους ιδιαίτερα, φαντασμαγορικά και πρωτότυπα και, αν συνδυαστούν με το κατάλληλο κατάλυμα, προσφέρονται για ρομαντισμό, φωτεινές ουράνιες εκπλήξεις και παιχνίδια στο χιόνι. Όλα έχουν ένα κοινό φόντο: Το απέραντο λευκό του χιονιού ή/και του πάγου και απευθύνονται σε λάτρεις των χαμηλών θερμοκρασιών, του παράξενου αλλά και του αυθεντικού.
Η μαγεία του Βόρειου Σέλαος (Λαπωνία, Φινλανδία)
Στο χειμερινό θέρετρο Luosto εξωτερικός βραδινός διάκοσμος είναι το ίδιο το Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis). Τη σκοτεινή νύχτα της Πρωτοχρονιάς ο επισκέπτης δεν έχει παρά να κοιτάξει το πλούσιο σε φως φυσικό φαινόμενο που διαδραματίζεται στον ουρανό της Αρκτικής. Οι ηλιακοί άνεμοι που αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της Γης χαρίζουν στο ουράνιο στερέωμα ένα βαθύ πρασινοκίτρινο χρώμα, στολισμένο με φαρδιές λωρίδες κόκκινου, μωβ και γαλάζιου. Όσο για το πρωί, ο χρόνος περνάει ευχάριστα πηγαίνοντας για σαφάρι με snowmobile, βόλτες στο χιονισμένο δάσος, εκδρομές με – τι άλλο; – χιονοπέδιλα, επισκέψεις σε φάρμες ταράνδων και αναζήτηση της ατομικής τυχερής, πολύτιμης πέτρας μέσα στο κοντινό ορυχείο αμέθυστου Lampivaara.
Λευκά παραμυθένια χωριά στην Ιαπωνία
Η περιοχή του Shirakawago είναι μια από τις πιο γραφικές της Ιαπωνίας και το χιόνι της πρωτοχρονιάς την κάνει να φαντάζει παραμυθένια. Τον 8ο αιώνα υπήρξε τόπος απόκρυφης βουδιστικής λατρείας, ενώ 5 αιώνες αργότερα δομήθηκε εκεί μια πρότυπη κοινωνία αμοιβαίας βοήθειας ανάμεσα στα γειτονικά νοικοκυριά. Πολύ μικρά χωριά, χτισμένα κατά μήκος του γραφικού ποταμού Sho, περιτριγυρισμένα από πευκόφυτα βουνά και πλήρως εναρμονισμένα με το περιβάλλον συνθέτουν ένα τοπίο σαν ζωγραφιά. Περίπου 180 μικρές αγροικίες με αχυρένιες επικλινείς σκεπές, υπόστεγα και αχυρώνες, χτισμένες οι περισσότερες εδώ και 2-3 αιώνες, δίνουν το δικό τους μοναδικό χρώμα. Όταν το βράδυ ανάβουν τα φώτα των σπιτιών, αποκαλύπτεται μια μαγευτική εικόνα.
Το πιο δημοφιλές από τα λιλιπούτια χωριά είναι το Ogimachi, που το 1995 ανακηρύχτηκε από την Ουνέσκο περιοχή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Εδώ οι επισκέπτες θα αντιμετωπίσουν μια ιδιαιτερότητα: Επιτρέπεται να μείνουν μόνο για μια νύχτα σε κάθε σπίτι – αν κάποιος επιθυμεί περισσότερες διανυκτερεύσεις, θα πρέπει κάθε βράδυ να αλλάζει κατάλυμα.

http://www.goldenmag.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger