E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

New York Times: '' Το κομμα της Χρυσης Αυγης ιδρυθηκε με διαταγη του φυλακισμενου δικτατορα Παπαδοπουλου ''

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012





Το άρθρο έχει τίτλο «Οι νέοι φασίστες της Ευρώπης»

Το ρεπορτάζ των New York Times προσπαθεί να εξηγήσει τη ραγδαία άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, η οποία εκφράζεται με την έκρηξη του φασισμού και των φαινομένων βίας.

Το άρθρο έχει τίτλο «Οι νέοι φασίστες της Ευρώπης» και ο δημιουργός του παίρνει ως αφορμή το συμβάν της επίθεσης στον 27χρονο Αφγανό μετανάστη, Αλί Ραχίμι, ο οποίος δέχθηκε άγρια επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Ραχίμι επέζησε μεν, ωστόσο, δεν θέλει πλέον να μείνει στην Ελλάδα και προσπαθεί να βρει τρόπους να επιστρέψει στο Αφγανιστάν.

«Ένα εκατομμύριο μετανάστες υπάρχουν στην Ελλάδα, ως πρώτη χώρα εισόδου για την Ευρώπη, για Ασιάτες και Αφρικανούς μετανάστες και αυτό οφείλεται κατά βάση στην αποτυχία των ελληνικών κυβερνήσεων να δημιουργήσουν μια μεταναστευτική πολιτική που να λειτουργεί αλλά και στη νομοθεσία της Ευρώπης, που επιστρέφει τους μετανάστες στη χώρα εισόδου, η οποία συχνά είναι η Ελλάδα» ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος.


Το άρθρο προσπαθεί να εξηγήσει το ''φαινόμενο'' Χρυσή Αυγή και αναφέρει ότι''το κόμμα ιδρύθηκε το 1985 με διαταγή του φυλακισμένου επικεφαλής της χούντας'', υπονοώντας προφανέστατα τον Γεώργιο Παπαδόπουλο. 
Το κόμμα άρχισε να γίνεται διεθνώς γνωστό μετά την υποτιθέμενη συμμετοχή μελών του στη σφαγή Βόσνιων Μουσουλμάνων το 1995 στη Σρεμπρένιτσα. '' Στις εκδόσεις του κόμματος, εξυμνείται ο ναζισμός και το Γ' Ράιχ ενώ φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων ναζί κρατούν περίοπτη θέση» προσθέτει το ρεπορτάζ, αποδίδοντας σε μεγάλο βαθμό την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην ξενοφοβία, την απογοήτευση των Ελλήνων από τα άλλα πολιτικά κόμματα και στην τεράστια ανασφάλεια που επικρατεί στη χώρα.



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger