E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Έρευνα: Τα video games αργα τη νυχτα προκαλουν διαταραχες στον υπνο

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012



Την πρόσφατη αποκάλυψη ότι η παρακολούθηση τηλεόρασης και ο υπολογιστής αργά τη νύχτα επηρεάζουν τον νυχτερινό μας ύπνο έρχονται να συμπληρώσουν τα ευρήματα νέας έρευνας ότι παρόμοια και ίσως χειρότερα αποτελέσματα έχει το πολύωρο βραδινό gaming.

H έρευνα διεξήχθη σε εφήβους ηλικίας 17 ετών που έπαιζαν βίαια video games για 50-150 λεπτά πριν πέσουν για ύπνο επί δύο συνεχόμενα βράδια και κατέγραψε τους καρδιακούς παλμούς και τον ύπνο τους.

Το αποτέλεσμα ήταν αυτοί που έπαιζαν για 150 λεπτά να κοιμο ύνται 27 λεπτά λιγότερο από το συνηθισμένο και να ξεκινούν τον ύπνο τους με 39 λεπτά καθυστέρηση. Επιπλέον ξυπνούσαν πιο συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας και ο λεγόμενος REM ύπνος τους ήταν μειωμένος κατά 12 λεπτά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τελευταία απώλεια είναι πολύ σημαντική καθώς το διάστημα αυτό μας βοηθά να θυμόμαστε τα όσα μαθαίνουμε τη μέρα.

Οι διαταραχές στον ύπνο ήταν λιγότερο εμφανείς σε αυτούς που έπαιζαν video games για λιγότερη ώρα ενώ δεν αναλύθηκε περαιτέρω αν τις διαταραχές του ύπνου επηρέαζε και το είδος των παιχνιδιών.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger