E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Απιστευτο: Οι εργαζομενες με τον χειροτερο μισθο στην ιστορια!

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Τα τελευταία 40 χρόνια τρίβουν και καθαρίζουν τουαλέτες στην Ινδία. Και όλα αυτά τα χρόνια οι συνολικές αποδοχές τους δεν ξεπερνούν καν τα 80 ευρώ!
Οι δύο 59χρονες Akku και Leela Sherigar μετά από 40 χρόνια σκληρής δουλειάς έχουν βγάλει μόλις 78,6 ευρώ!
Οι δύο γυναίκες έπαιρναν δηλαδή κατά μέσο όρο κάτι λιγότερο από 2 ευρώ το χρόνο! Μάλιστα, τα τελευταία 11 χρόνια αναγκάστηκαν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται μετά από μια διαφωνία με το αφεντικό τους.
Οι Akku και Leela ξεκίνησαν να δουλεύουν ως καθαρίστριες για το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Γυναικών εκπαιδευτικών στη Νότια Ινδία το 1971 με μισθό 15 ρουπίες το μήνα, ως νεοπροσλαμβανόμενες σε ηλικία 18 ετών.
Από τότε δεν είδαν αύξηση ποτέ, παρότι δεν έχουν λείψει ούτε μία μέρα από τη δουλειά τους!
Τώρα, έχουν απευθυνθεί στα ρεκόρ Γκίνες για να λάβουν τον τίτλο των εργαζομένων με το χαμηλότερο μισθό στον πλανήτη!
«Κάθε χρόνο μας διαβεβαίωναν ότι θα μας δώσουν κάτι παραπάνω, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Εμπιστευόμασταν τους εργοδότες μας ότι κάποια στιγμή θα το έκαναν. Ήμασταν περήφανες που είχαμε μια δουλειά. Δε μπορούσαμε να την αφήσουμε. Πάντοτε ελπίζαμε ότι οι υποσχέσεις κάποτε θα γίνονταν πραγματικότητα» είπε η Akku.
Το 2001 αποφάσισαν ότι έπρεπε να αντιδράσουν και απευθύνθηκαν στο διοικητικό δικαστήριο της Karnataka, κοντά στην Goa, στη νοτιοδυτική Ινδία.
Τότε, σταμάτησαν να τους δίνουν το μισθό τους, όμως εκείνες συνέχισαν να πηγαίνουν στη δουλειά τους κάθε μέρα, καθαρίζοντας 21 τουαλέτες τρεις φορές τη μέρα, εφτά μέρες την εβδομάδα!
Η πρόεδρος του Human Rights Protection Foundation, Ravindranath Shanbhag, έχει αναλάβει να τις βοηθήσει να πάνε την υπόθεσή τους στο Ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας.
Παρότι το διοικητικό δικαστήριο της Karnataka απεφάνθη το 2003 ότι η κυβέρνηση έπρεπε να τους καταβάλλει τα χρωστούμενα, μέχρι σήμερα οι δύο γυναίκες δεν έχουν δει αυτά τα χρήματα...


http://www.newsbomb.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger