E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το Βατικανό έγραψε λάθος το όνομα του Ιησού σε αναμνηστικά νομίσματα

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013


Ο διάβολος, ως γνωστόν, κρύβεται στις λεπτομέρειες 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Βατικανό βρίσκεται σε αμήχανη θέση εξαιτίας ενός λάθους. Αλλά να αφορά το λάθος το όνομα του Ιησού Χριστού είναι πρωτοφανές.

Και επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, το Βατικανό αναγκάστηκε να αποσύρει άρον άρον τα αναμνηστικά νομίσματα που είχαν παραγγελθεί και ετοιμαστεί, για να εορταστεί η συμπλήρωση ενός έτους του πάπα Φραγκίσκου ως προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, επειδή ανακαλύφθηκε ότι σε αυτά είχε γραφτεί λάθος το όνομα του Ιησού: 

Αντί «Jesus» που είναι στα λατινικά, είχε γραφτεί «Lesus»! 

Περίπου τέσσερα αναμνηστικά νομίσματα πωλήθηκαν προτού αποσυρθεί η παρτίδα των 6.000 χάλκινων, ασημένιων και χρυσών κομματιών που έγραφαν λάθος το όνομα του Σωτήρα και παραγγέλθηκαν για να τιμήσουν τον πρώτο έτος του Φραγκίσκου στην Αγία Εδρα, ο πρώτος λατινοαμερικάνος πάπας ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 13 Μαρτίου 2013.

Η φράση που αναγράφεται πάνω στο νόμισμα «Vidit ergo Jesus publicanum et quia miserando antque eligendo vidit, ait illi sequere me» είναι μία από αυτές που ενέπνευσαν τον πάπα Φραγκίσκο να αποφασίσει για το μέλλον του.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger