E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Είσα φαν του πολυερωτισμού;;; Σκέψου το καλά γιατί το μέλλον των σχέσεων προβλέπεται ...ΠΟΛΥΓΑΜΙΚΟ!!! (φώτος)

Σάββατο 18 Μαΐου 2013



Όταν το περιοδικό μόδας, design και πολιτισμού Dazed αποφασίζει να εικονογραφήσει τα θέματά του δεν αστειεύεται. Επιλέγει τους καλύτερους, παράγοντας υψηλής ποιότητας και καινοτομικότητας εικονοποιία που πλαισιώνει τα κείμενα με ιδανικό τρόπο, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση άρθρου για το κοινωνικό φαινόμενο και κίνημα του «πολυερωτισμού» που σαρώνει τις Πολιτείες των ΗΠΑ, προδιαγράφοντας το μέλλον των ανθρωπίνων διάφυλων σχέσεων. Οι εικόνες είναι δημιούργημα του καλλιτεχνικού διδύμου από την Ολλανδία Pinar & Viola.
«Ο πολυερωτισμός δεν είναι απλώς μια τάση των ερωτικών σχέσεων, από αυτές που συνήθως λατρεύουν να εφευρίσκουν τα περιοδικά. Είναι μια αληθινή επανάσταση που ήρθε για να καταργήσει το αδιέξοδο της μονογαμίας. Ο όρος εμφανίστηκε το '90 σε ένα άρθρο της Μorning Glory Zell, μιας μισότρελης Καλιφορνέζας οπαδού του νέου ειδωλολατρικού κινήματος, η οποία είχε ξεμείνει από τα '60s να διακηρύσσει την απόλυτη ερωτική ελευθερία. Ωστόσο ο όρος μπήκε σε τροχιά μία δεκαετία μετά, όταν πολλοί είχαν αρχίσει να αισθάνονται τα θεμέλια των «κανονικών» σχέσεων να τρίζουν και το στερεότυπο θεσμό του ζευγαριού να καταρρέει. Πολυερωτισμός -ή polyamory, όπως είναι γνωστό το φαινόμενο στο εξωτερικό- είναι η οργανωμένη απόδραση των νέων ανθρώπων από το κλισέ του αμερικάνικου όνειρου και της «πυρηνικής» οικογένειας. Στα συντρίμμια της μεζονέτας στα προάστια, με τον κήπο, το γκαράζ και το playroom, οι παρέες των πολυερωτικών γράφουν το δικό τους σενάριο για τη «νέα οικογένεια» που τους επιτρέπει να ζουν και να απολαμβάνουν τις ερωτικές τους σχέσεις ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς. Αυτή τη φορά δεν είναι το σεξ η αφορμή, ούτε και ο στόχος: οι πολυερωτικοί αγαπούν τους συντρόφους τους χωρίς όρια, έξω από κάθε κοινωνικό ή ηθικό πλαίσιο. Θέτουν την αγάπη πάνω και πέρα από κάθε ταμπού, σχήμα, θεσμό και κλισέ».
«Οι ανοιχτοί γάμοι (open marriages) αποτελούν τον πυρήνα μιας πολυερωτικής παρέας. Σε κάθε περίπτωση, για να λειτουργήσει το νέο σχήμα πρέπει να υπακούει στις τρεις βασικές αρχές του πολυερωτισμού:
Οργάνωση.
Οι πολυερωτικές σχέσεις χρειάζονται καλό προγραμματισμό για να μη δημιουργείται συνωστισμός, αλλά και για να ενημερώνονται όλοι για τις τελευταίες εξελίξεις. Αν μέχρι τώρα τα έβρισκες σκούρα για να συντονιστείς με τον ένα και μοναδικό σύντροφο της ζωής σου, ο πολυερωτισμός θα σου φανεί βουνό.
Ειλικρίνεια.
Βασικός κανόνας των πολυερωτικών σχέσεων είναι να λέμε την αλήθεια μεταξύ μας. Τα ψέματα είναι ντεμοντέ.
Ανοιχτό μυαλό.
Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, αλλά το πώς βλέπει κανείς τα πράγματα. Στις πολυερωτικές σχέσεις δεν χωράνε συντηρητισμοί. Χωράνε όλοι οι καλοί».








www.iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger