E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ένας Τάφος Μυστήριο!

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013


Τον έθαψαν, τον ξέθαψαν, τον έκαψαν και τον έθαψαν ξανά: Αυτή είναι η μεταθανάτια τύχη του ετεροθαλή αδερφού  και διαδόχου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φίλιππου Αρριδαίου του ΙΙΙ, σύμφωνα με τα ιστορικά κείμενα. Το ερώτημα είναι, οι αρχαιολόγοι βρήκαν ό, τι είχε απομείνει από τον ενταφιασμένο με τους άλλους που βρέθηκαν μαζί του στον τάφο τι γίνεται;

Ένας βασιλικός τάφος που βρέθηκε στην Ελλάδα και περιέχει τα καμένα οστά ενός άνδρα και μιας νεαρής γυναίκας θα μπορούσε να είναι ο τόπος ταφής του Φιλίππου Γ και της νεαρής πολεμίστριας-βασίλισσας γυναίκα του Ευρυδίκης, οι οποίοι αντίστοιχα ο πρώτος σκοτώθηκε και η δεύτερη αναγκάστηκε να αυτοκτονήσει από τη θετή μητέρα του Φιλίππου Γ ', την Ολυμπιάδα την μητέρα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο άντρας που είναι ενταφιασμένος είναι στην πραγματικότητα ο Φίλιππος Β ', πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα μαζί του στον τάφο είναι η Κλεοπάτρα, τελευταία σύζυγος του. (Μια διαφορετική Κλεοπάτρα από την περίφημη αιγυπτιακή βασίλισσα, ωστόσο κι΄αυτή βρήκε τραγικό τέλος καθώς ή σκοτώθηκε ή αναγκάστηκε να αυτοκτονήσει και πάλι από την Ολυμπιάδα.) Η συζήτηση μεταξύ των αρχαιολόγων εξακολουθεί να μαίνεται για το κατά πόσο ο τάφος είναι η τελευταία κατοικία του Φιλίππου του ΙΙ ή του Φιλίππου του ΙΙΙ. Η πιο πρόσφατη διαφωνία στον επιστημονικό  διάλογο επικεντρώνεται  στο αν τα οστά κάηκαν ξηρά ή καλύπτονται με σάρκα και εντόσθια.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger