E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Λαμπα που αναβει με ανθρωπινο αιμα [βιντεο & φωτο]

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013




Ένας Αμερικανός σχεδιαστής, ο Μάικ Τόμσον δημιούργησε μία λάμπα που παράγει χημικό φως από ανθρώπινο αίμα. Για να λειτουργήσει, ο χρήστης της πρέπει να σπάσει το επάνω μέρος της, να χρησιμοποιήσει το σπασμένο γυαλί για να κοπεί και να στάξει το αίμα του στο εσωτερικό της ώστε αυτό να αντιδράσει με τα χημικά που περιέχει.



Σύμφωνα με τον εμπνευστή, ο μέσος Αμερικανός χρησιμοποιεί 3.383 κιλοβάτ ενέργειας την ώρα ανά έτος, το οποίο είναι σαν να αφήνει κάποιος αναμμένα τα φώτα συνέχεια σε 4 αίθουσες επί 12 μήνες.



Στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Τόμσον αναφέρει ότι η δημιουργία της παράξενης αυτής λάμπας ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του να κάνει τον κόσμο να διερωτηθεί «τι θα συνέβαινε αν η ενέργεια είχε κάποιο τίμημα για το κάθε άτομο;»



«Ακριβώς όπως το χάσιμο πολύ αίματος μπορεί να βάλει τη ζωή κάποιου σε κίνδυνο, έτσι και η υπερβολική χρήση της ενέργειας μπορεί να βάλει το περιβάλλον σε κίνδυνο» και πρόσθεσε «με τη δημιουργία μιας λάμπας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά, ο χρήστης πρέπει να εξετάσει πότε χρειάζεται περισσότερο το φως της, αναγκάζοντάς τον να ξανασκεφτεί πόσο σπάταλος είναι με την ενέργεια και πόσο πολύτιμη είναι».

Και όπως είναι φυσικό...η λάμπα είναι μίας χρήσης.




Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger