E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πού βρίσκεται (και λειτουργεί ακόμα) το πιο πρωτόγονο ταχυδρομείο του κόσμου;

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013


Σήμερα τα πράγματα είναι απλά. Όταν θέλεις να στείλεις γράμμα σε κάποιον, πληκτρολογείς ένα e-mail. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα το παραλάβει στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο. Τι γίνεται όμως αν βρίσκεσαι στο εξωτικό νησί Φλορεάνα; Θα πρέπει να οπλιστείς με υπομονή και να περιμένεις πολύ μέχρι να φτάσει τό μήνυμά σου στον παραλήπτη.


Έχεις μήνυμα στο… βαρέλι

Στο πιο πρωτόγονο ταχυδρομείο του κόσμου όποιος τουρίστας βρει γράμμα με προορισμό τη χώρα του αναλαμβάνει (ευγενώς) να το παραδώσει (δια χειρός) όπου πρέπει, όταν με το καλό επιστρέψει στην πατρίδα του. Πού βρίσκεται αυτό το… πρότυπο ταχυδρομικό γραφείο; Στο νησί Φλορεάνα, που ανήκει στο σύμπλεγμα των νησιών Γκαλάπαγος (βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό, δυτικά του Εκουαδόρ), στην αμμώδη παραλία Post Office Bay. Όσο για το ταχυδρομικό κουτί, είναι ένα παλιό ξύλινο βαρέλι.

Η ιστορία λέγεται ότι ξεκίνησε τον 18ο αιώνα (συγκεκριμένα το 1793), όταν περαστικοί φαλαινοθήρες τοποθέτησαν στην παραλία ένα ξύλινο βαρέλι ως ανεπίσημο γραμματοκιβώτιο, ώστε να μπορεί κάποιος να ρίχνει εκεί την αλληλογραφία που προοριζόταν για την Ευρώπη και την Αμερική. Τα διερχόμενα πλοία συνέλλεγαν τα γράμματα και τα προωθούσαν στους παραλήπτες. Έτσι και σήμερα, σύμφωνα με το παλιό έθιμο, οι τουρίστες θα πρέπει να βάλουν το χέρι τους βαθιά στο βαρέλι για να ψάξουν για μια επιστολή που έχει προορισμό κάποια περιοχή της πατρίδας τους. Φεύγοντας από το νησί αναλαμβάνουν να κάνουν «εξπρές» διανομή γραμμάτων και καρτ-ποστάλ στη χώρα τους. Εύκολο, απλό και λιτό. Φυσικά μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες, μήνες ή χρόνια μεχρι να φτάσει το μήνυμα στον παραλήπτη…


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger