E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

"Υψηλός" είναι ο μισθός των 586 ευρώ λέει ο Μεργος και αυτός παίρνει 5.000!!!

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013


Ο βασικός μισθός του γενικού γραμματέα ανέρχεται σε 3.700 ευρώ και το επίδομα θέσης ευθύνης σε 1.000 ευρώ. Επειδή αυτά δεν είναι αρκετά, πληρώνεται και έξοδα παράστασης 300 ευρώ.
Σύνολο, δηλαδή, 5.000 ευρώ μηνιαίως.
Ήταν απολαυστική η διαπίστωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, ότι «μπορεί στην Ελλάδα να έχει μειωθεί το μοναδιαίο κόστος εργασίας, αλλά ακόμη ο κατώτατος μισθός είναι υψηλός. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να δούμε σχετικά με την ανάπτυξη»! Και, αφού τα 586 ευρώ του φαίνονται πολλά του κ. Μέργου και θα ήταν ευχαριστημένος με τα 150, καλό θα ήταν να κοιτάξει πρώτα τη... δική του καμπούρα.
Για να τα προτείνει αυτά, θα σκεφτεί κανείς, σίγουρα θα παίρνει κάτω από το βασικό. Ή έστω, περίπου τα ίδια. Κι όμως. Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου αμοίβεται με 5.000 ευρώ το μήνα. Αυτό, προφανώς, ο κ. Μέργος δεν το βρίσκει μεγάλο ποσό. Δεν το βρίσκει ικανό να υποστεί γενναία περικοπή. "Υψηλός" είναι ο μισθός των 586 ευρώ, με τον οποίο, προτείνουμε, θα έπρεπε να ζήσει πρώτα αυτός.
Αλλά ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη Βουλή, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, (στο πλαίσιο των στοιχείων για τις μεικτές μηνιαίες αποδοχές των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων και αποκεντρωμένων διοικήσεων), έχουμε και λέμε:
Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη για τις μεικτές μηνιαίες αποδοχές, ο βασικός μισθός του Γενικού Γραμματέα ανέρχεται σε 3.700 ευρώ και το επίδομα θέσης ευθύνης σε 1.000 ευρώ. Επειδή αυτά δεν είναι αρκετά, πληρώνεται και έξοδα παράστασης 300 ευρώ.
Σύνολο, δηλαδή, 5.000 ευρώ μηνιαίως.
Για τους Ειδικούς Γραμματείς Yπουργείων και τις μηνιαίες μεικτές αποδοχές τους, ο βασικός μισθός είναι 3.200 ευρώ, το επίδομα θέσης ευθύνης 950 ευρώ, τα έξοδα παράστασης 100 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 4.250 ευρώ μηνιαίως.
Δικαίως λοιπόν ο Δ. Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ λέει μεταξύ άλλων ότι "η μνημονιακή συγκυβέρνηση πρώτα κατήργησε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ώστε από τις 01/04/2013 ο κατώτερος μισθός να καθορίζεται με αποφάσεις του Υπουργικού συμβουλίου. Από τότε μπορεί να τον μειώνει μονομερώς ανεξέλεγκτα ώσπου να τον φτάσει, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της από το μνημόνιο 2, στα επίπεδα των Xωρών της Aνατολικής και Kεντρικής Ευρώπης, δηλ στα 150 μηνιαία".
ΥΓ: Ως καθηγητής ο κ. Μέργος, πληρώνεται και από αλλού; Ερώτημα κάνουμε...

http://makeleio.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger