E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τα κινητά τηλέφωνα δεν προκαλούν καρκίνο σύμφωνα με 20ετή έρευνα

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013



Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Epidimiology έδειξε ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων δε συνδέεται με  το γλοίωμα, τη συνηθέστερη και σοβαρότερη μορφή καρκίνου του εγκεφάλου που προσβάλλει τους ενήλικες.
Η έρευνα έλαβε υπόψιν της στατιστικά στοιχεία από τέσσερις σκανδιναβικές χώρες (Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία και Δανία) κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 χρόνων. Ο λόγος που επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένες χώρες αυτές είναι ότι η κινητή τηλεφωνία είχε διεισδύσει σε αυτές πολύ πριν από τον υπόλοιπο κόσμο (συγκεκριμένα το 1997 η διείσδυση στη Φινλανδία άγγιζε το 40%).
Η έρευνα έδειξε ότι παρά την εκτενέστατη χρήση των κινητών τηλεφώνων στη Σκανδιναβία για περισσότερα από 15 χρόνια, δεν παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στα περιστατικά γλοιωμάτων. Συγκεκριμένα στις γυναίκες μεταξύ 20-39 ετών, υπήρξε μια πολύ μικρή αύξηση, ενώ αντίθετα στους άντρες τα ποσοστά γλοιωμάτων κυμάνθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με τη δεκαετία του 1980.
Ωστόσο η έρευνα κρατά μια μικρή επιφύλαξη λόγω του ότι διάφοροι σπάνιοι τύπου καρκίνου εμφανίζονται 20 χρόνια ή και αργότερα από την έκθεση στην αιτία που τους προκάλεσε.
http://www.techgear.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger