E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Επιπτώσεις του αλκοόλ στη σεξουαλική ζωή

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013


Οι επιστήμονες ανέλυσαν πώς ένα κοκτέιλ ή ένα ποτήρι κρασί -που μπορεί να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε και να αισθανθούμε πιο sexy- επιδρά πραγματικά στη σεξουαλική μας ζωή.


Το αλκοόλ είναι ένα κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος και δρα αναστέλλοντας μέρη αυτού του συστήματος τα οποία είναι σημαντικά για τη σεξουαλική διέγερση και τον οργασμό – την αναπνοή, την κυκλοφορία και την ευαισθησία των νευρικών απολήξεων.

Το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα, ενώ η σεξουαλική διέγερση χρειάζεται έναν ορισμένο όγκο του αίματος για να οξυγονωθεί και τη μεγαλύτερη αίσθηση στα γεννητικά όργανα. Η διαδικασία αυτή σχετίζεται με τη στύση στους άνδρες και τη λίπανση στις γυναίκες.

Με λιγότερο όγκο υγρού στο σώμα και με το νευρικό σύστημα σε καταστολή, το σώμα αγωνίζεται με τη σεξουαλική επίδοση.

Ωστόσο, το αλκοόλ δεν έχει πάντα αρνητικά αποτελέσματα στις σεξουαλικές μας επιδόσεις. Έχει τη φήμη ότι είναι αφροδισιακό και η απάντηση βρίσκεται στη μετριοπάθεια! Ένα ή δύο ποτήρια μπορεί όντως να έχουν κατευναστική και αγχολυτική δράση. Μελέτες έχουν δείξει ότι το αλκοόλ μπορεί να επιτρέψει σε ορισμένους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις σεξουαλικές αναστολές ή τα αισθήματα ανεπάρκειας.

Εάν καταναλώσουμε, όμως, μερικά περισσότερα ποτά, η κατευναστική δράση αρχίζει να αναστέλλει την ικανότητα του σώματός μας να ανταποκριθεί σεξουαλικά, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η στυτική λειτουργία, να καθυστερεί η εκσπερμάτιση και στις γυναίκες να παρουσιάζεται κολπική ξηρότητα.

Ωστόσο, η είδηση δεν φαίνεται να είναι όλες οι παραπάνω αρνητικές συνέπειες του αλκοόλ, αλλά ότι ορισμένοι ερευνητές συνιστούν αυτό ως θεραπεία για τον έλεγχο της εκσπερμάτισης! Αν και το αλκοόλ μπορεί να είναι μια προσωρινή λύση, υπάρχει πιο αποτελεσματική και μόνιμη θεραπεία για την πρόωρη εκσπερμάτιση.

Το αλκοόλ αυξάνει την υποκειμενική ευχαρίστηση στις γυναίκες. Σύμφωνα με μελέτες, οι γυναίκες που είναι σε κατάσταση μέθης έχουν μεγαλύτερη δυσκολία επίτευξης οργασμού. Ωστόσο, μερικές αναφέρουν ότι αισθάνονται περισσότερη ευχαρίστηση, η οποία μπορεί πιθανόν να εξηγηθεί από το γεγονός ότι το αλκοόλ τις χαλαρώνει συναισθηματικά και σπάει τις αναστολές τους.

Τελικά, η απάντηση για το αλκοόλ είναι: το μέτρο. Ένα-δυο ποτηράκια μάς χαλαρώνουν και μας κάνουν να απολαμβάνουμε τις σεξουαλικές μας επαφές, ωστόσο η υπερβολή μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger