E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

PERFECT SENSE (Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ)

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012


Λένε ότι την θλίψη μπορείς να την μυρίσεις πάνω στον άνθρωπο, ότι ο πιο εύκολος δρόμος να γεμίσεις τον τρόμο του εσωτερικού σου κενού είναι απ’ το στόμα, κι ότι η οργή είναι η σαφέστερη ένδειξη της ανικανότητάς σου να ακούσεις αυτόν που στέκει απέναντί σου.


Η Σούζαν είναι μία επιστήμονας, που αναζητά απαντήσεις σε σημαντικές ερωτήσεις. Τόσο σημαντικές, που έχει εγκαταλείψει άλλα σημαντικά πράγματα, όπως η αγάπη, έως ότου γνωρίσει τον Μάικλ, έναν ταλαντούχο σεφ. Όλα αλλάζουν ξαφνικά. Ενώ η Σούζαν και ο Μάικλ αρχίζουν να βιώνουν πρωτόγνωρα συναισθήματα, σε ολόκληρο τον πλανήτη ο κόσμος αισθάνεται επίσης περίεργα κάτι επηρεάζει τις αισθήσεις. Η Σούζαν και ο Μάιλ επιβιβάζονται σε μια συναισθηματική περιπέτεια, βιώνοντας στιγμές αγνής σύνδεσης. Είναι επειδή ερωτεύονται ή επειδή καταρρέει ο κόσμος γύρω τους; Μια ματιά στο τι σημαίνει να αγαπάς και να αγαπιέσαι σ’ αυτούς τους ταραχώδεις καιρούς. 


Τί μένει αν χάσουμε την όσφρηση, την ακοή, την γεύση και την όρασή μας; Ο έρωτας που μττορεί να τα αντικαταστήσει. Αυτή είναι η Τέλεια Αίσθηση, μια ιστορία αγάπης για το τέλος του κόσμου.
Ο Μάικλ (Ewan McGregor) είναι ένας άνδρας που κάνει σεξ αλλά δεν ερωτεύεται, ούτε καν αντέχει να κοιμηθεί η κοπέλα πλάι του μετά την πράξη και εργάζεται σαν σεφ σε ένα εστιατόριο. Η Σούζαν (Eva Green) είναι επιδημιολόγος, άτυχη στον έρωτα και μένει δίπλα στο εστιατόριο του Μάικλ. Καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να χάνουν σταδιακά την αίσθηση της όσφρησης, μια επιδημία που κανείς δεν γνωρίζει πώς προέκυψε και πώς μεταδίδεται, οι δύο τους θα γνωριστούν και θα ξεκινήσει μια ιστορία αγάπης που όσο η επιδημία εξαπλώνεται και κάθε τόσο άλλη μια ανθρώπινη αίσθηση χάνεται, τόσο ο έρωτάς τους θα δυναμώνει και θα τους βοηθήσει να αντέξουν το τέλος.
Ο David Mackenzie μας δίνει μια εσχατολογική ταινία θέλοντας να καταδείξει ποια είναι τα ουσιαστικά πράγματα της ζωής και το πώς οι άνθρωποι προσαρμόζονται μέσα από την καταστροφή ενώ μας προτείνει τον έρωτα ως τον μόνο που μας μπορεί να μας προσφέρει πραγματική ευτυχία. .



ΔΗΛΩΣΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Η ταινία αφορά την καθημερινότητα. Μιλά για το πως οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις τρομερές αλλαγές στη ζωή τους, παρά την ίδια την καταστροφή. Αυτό το στοιχείο είναι που βρήκα εξαιρετικά προκλητικό με αυτή την ιστορία. Συμφωνήσαμε ότι θέλαμε μια ποιητική εκδοχή της ιστορίας, παρά μία κατακλυσμένη με ειδικά εφέ. Θα μπορούσε να ανασχεδιαστεί ως μια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή αν θα θέλαμε. Προτιμήσαμε να την κρατήσουμε μινιμαλιστική, να αποφύγουμε τις ανατροπές και τα κόλπα. Να προωθήσουμε το ρομαντισμό. Το ένστικτο μου, μου έλεγε να μην το μεγιστοποιήσουμε, γιατί η ιστορία είναι μεγαλειώδης από μόνη της.



Eva Green... Susan

Lauren Tempany...Girl in Bed
Ewan McGregor...Michael
Connie Nielsen...Jenny
Denis Lawson...Boss
Stephen Dillane...Stephen Montgomery
Shabana Akhtar Bakhsh...Nurse (as Shabana Bakhsh)
Caroline Paterson...Woman at Hospital
Malcolm Shields...Patient
Judith Anne Christie...Waitress
Ewen Bremner...James
Richard Mack...Apprentice Chef Richard
Alastair Mackenzie...Virologist
Anamaria Marinca...Street Performer
Juliet Cadzow...Wife at Grave

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger