E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τυφλος Κινεζος ακτιβιστης ο αντρας της χρονιας για το GQ!

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012


Άνδρας της χρονιάς αναδείχτηκε από το ανδρικό περιοδικό GQ ο τυφλός Κινέζος ακτιβιστής Τσεν Γκουανγκτσένγκ, ο οποίος πριν από επτά μήνες διέφυγε από τον κατ΄οίκον περιορισμό που του είχε επιβληθεί και κατέφυγε στην αμερικανική πρεσβεία, γεγονός που προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο.
Ο Τσεν, ο οποίος εγκατέλειψε την Κίνα και μετέβη στις ΗΠΑ, αναδείχτηκε, μαζί με τον σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ και τον ηθοποιό Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, σε άνδρα της χρονιάς.
Σε άρθρο του το οποίο φιλοξενεί το συγκεκριμένο τεύχος του περιοδικού, ο Τσεν αναφέρεται στην πρόκληση που συνιστά η προσαρμογή στη νεοϋορκέζικη ζωή,στην πόλη όπου εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά του ύστερα από πρόσκληση να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο εκεί.
«Τα παιδιά μου ήταν πραγματικά ενθουσιασμένα που θα έρχονταν στη Νέα Υόρκη, αλλά η σύζυγός μου κι εγώ ξέραμε ότι θα υπήρχαν πολλά πράγματα να μελετήσουμε και να μάθουμε και πολλά ζητήματα προς εξέταση. Αν έχω μετανιώσει; Οχι, τί να μετανιώσω; Δεν σπαταλώ τον χρόνο μου μετανιώνοντας  όπως δεν ανησυχούσα για τους κινδύνους στην Κίνα«, έγραψε.
Ένας από τους γνωστότερους ακτιβιστές στην Κίνα, ο Τσεν κέρδισε επαίνους για τις έρευνές του σχετικά με τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων του εξαναγκασμού σε στείρωση και του τερματισμού της κύησης σε προχωρημένο στάδιο στο πλαίσιο της κινεζικής πολιτικής του «ενός παιδιού». Ωστόσο, στη συνέχεια φυλακίστηκε και μετά την αποφυλάκισή του ύστερα από τέσσερα χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2010, ο Τσεν τέθηκε σε κατ” οίκον περιορισμό στην Σαντόνγκ. Στις 22 Απριλίου κατάφερε και διέφυγε παρά την αστυνομική επιτήρηση και κατέφυγε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο σχεδόν μία εβδομάδα πριν από την επίσκεψη της αμερικανίδας ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον στην Κίνα για συνομιλίες με ανώτατους αξιωματούχους.
Ενώ αρχικά συμφώνησε να παραμείνει στην Κίνα, στη συνέχεια ο Τσεν αποφάσισε να μεταβεί στις ΗΠΑ. Τελικά το Πεκίνο συμφώνησε να του επιτρέψει να σπουδάσει εκεί.

http://www.pkool.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger