E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ταλαιπωρια στους δρομους τελος!

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012


Η πολύωρη ταλαιπωρία στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για τον εντοπισμό μίας θέσης στάθμευσης φαίνεται πως θα τελειώσει σύντομα για τους οδηγούς, αφού έρχονται οι «υπερασπιστές του πάρκινγκ». Σκοπός τους να διευκολύνουν χιλιάδες οδηγούς, που βρίσκονται καθημερινά σε αναζήτηση χώρου στάθμευσης για το αυτοκίνητό τους.

Ο λόγος για μία ομάδα τεσσάρων νεαρών Ελλήνων προγραμματιστών, οι οποίοι σχεδίασαν την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «Parking Defenders». Πρόκειται για τους Κώστα Αρκάδα, Ιωάννη Κατσιώτη, Νίκο και Όθωνα Αντωνίου.

Στην εφαρμογή, οι χρήστες ανταλλάσσουν δημόσιες και ελεύθερες θέσεις στάθμευσης. Έτσι, ένας οδηγός που προτίθεται να ξεπαρκάρει άμεσα (το αργότερο μέσα σε 15 λεπτά) ενημερώνει τους υπόλοιπους χρήστες που αναζητούν πάρκινγκ στην ίδια περιοχή για το σημείο, στο οποίο βρίσκεται, προκειμένου να πάρουν τη θέση του. 

Η εφαρμογή ακόμη βρίσκεται σε beta έκδοση και τον Φεβρουάριο θα είναι διαθέσιμη για συσκευές iPhone, Αndroid και Windows Phone 7, θα διατίθεται δωρεάν και θα βασίζεται στην ανταλλαγή πόντων. 

Ο χρήστης, που δίνει τη θέση παρκαρίσματός του κερδίζει πόντους, τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει όταν θα θελήσει να καταλάβει μία κενή θέση. 

Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς πόντων, για όσους θέλουν να αναζητήσουν θέσεις περισσότερες φορές. Σε πρώτη φάση θα είναι μόνο για την Αθήνα, ενώ σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες ελληνικές πόλεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως λειτουργεί η εφαρμογή αλλά και πως μπορείτε να την κατεβάσετε επισκεφθείτε το site  στο http://www.parkingd.com

Πηγή
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger